Українська правда

Блохін: "Покоління, яке творило велике "Динамо", зараз майже не знають"

Сергей Шемшученко — 10 жовтня 2010, 18:30

Наразі можна побудувати чергу бажаючих очолити київське "Динамо" від Кіровограда до Києва.

Так вважає український фахівець Олег Блохін, про що розповів перед матчем ветеранів "Зірки" та "Динамо" у Кіровограді, пише sc.kr.ua.

"Зараз, напевне, можна побудувати чергу бажаючих очолити київське "Динамо", а якщо взяти до уваги ще й іноземних тренерів, то, думаю, черга буде від Кіровограда до Києва. Стати на чолі такої команди - великий престиж, але поки що я нічого сказати не можу", - сказав він.

"Історія клубу - не історія сьогоднішнього київського "Динамо", це покоління футболістів, які творили велике київське "Динамо", а її зараз майже не знають. Я вважаю, таке відбувається через непорозуміння, а без історії не буває майбутнього", - додав він.

"Починаючи з дитячо-юнацької футбольної школи треба розповідати дітям про досягнення великої команди. А якщо зараз запитують навіть у ведучих футболістів про здобутки колишнього "Динамо", а вони нічого не знають, то про що можна говорити?" - риторично запитує Блохін.

"Наше покоління вигравало два Кубки Кубків, Суперкубок, нинішні "динамівці" ще нічого не вигравали, тому треба їм хоча б пам'ятати ту історію. Історію треба знати, і дітей вчити, бо коли я приходжу, а мене запитують чи я Шевченко? Про що тоді говорити? Можливо, саме тому "Динамо" поки що не може досягти серйозних результатів", - підсумував він.