Українська правда

Калитвинцев: "Цей рік у нас експериментальний"

Сергей Шемшученко — 12 жовтня 2010, 08:43

Юрій Калитвинцев був задоволений настроєм збірної України у матчі з командою Бразилії.

Про це заявив сам наставник "синьо-жовтих", пише сайт ФФУ.

"Зустріч вийшла дуже інформативною і для тренерів, і для гравців. Вважаю, у всіх відбулося певне переосмислення цінностей. Я порадив хлопцям переглянути своє ставлення до справи. Добре, що ми можемо проводити поєдинки з командами такого рівня - так легше визначити, хто на що здатний. Ми отримали гіркий досвід, однак - надзвичайно важливий", - сказав він.

"Мені сподобався настрій команди у роздягальні - ніхто не впадав у відчай. У програші нічого страшного немає, адже ми лише на початку свого шляху", - додав тренер.

Калитвинцев наголосив, що на результат гри варто дивитися крізь призму завдань тренерського штабу - зокрема, пошуку нових виконавців для команди.

"Цей рік у нас експериментальний, однак уже в наступному буде по-іншому: аби навіть постукати в двері збірної, треба буде дуже сильно постаратись. А якщо повернутись до нинішнього матчу, то в цілому ми впорались. Спочатку емоції просто вирували, а потім хлопці заспокоїлись", - пояснив він.

"Оборона зіграла непогано - особливо Кучер та Мандзюк. Крайні захисники Романчук і Федецький - теж, хоча й не обійшлось без помилок. Одним словом, ми бачимо, над чим нам треба працювати", - резюмував він.