Українська правда

Польські ЗМІ: Україна програла Бразилії закономірно, але старалася

Сергей Шемшученко — 12 жовтня 2010, 18:47

Збірна України майже не мала шансів на перемогу у матчі з 5-разовими чемпіонами світу, але виглядала не безнадійно.

Такий висновок зробив сайт 2012ua.net, котрий зробив підборку висловів польських ЗМІ щодо вчорашньої товариської гри.

Телеканал TVN24 відзначив, що незважаючи на поразку збірній Юрія Калитвинцева вдалося дещо відновити підмочену репутацію після попередньої нічиї з Канадою. Журналісти каналу звернули увагу на відсутність у складі українців легендарного Андрія Шевченка.

Портал Wirtualna Polska нагадав, що поразка від Бразилії стала першою для української команди після невдачі у поєдинку плей-офф за право грати на чемпіонаті світу 2010 року проти греків.

Варшавське бюро "Євроспорта" відзначило сам факт гри України із таким сильним суперником. "Україна програла товариський матч з Бразилією 0:2. Але що з того? Важливішим є те, що наші партнери по організації Євро-2012 мали можливість помірятися силами з однією з найкращих збірних світу і чомусь навчитися. Було в кого, адже перші скрипки у складі "Канарок" грали Пато, Робіньо, Алвес", - відзначає польське відділення всесвітньо відомого каналу.

Також журналісти "Євроспорту" зробили закид на адресу своєї національної команди та оцінили фінансові заощадження української команди. "Бразилія мала величезну перевагу, але якщо за щось і можна критикувати українців, то це за брак активності в моменті, коли матч було вже програно. Варто додати, що хоч зазвичай Бразилія отримує за матч близько 3 млн доларів, цього разу з Україною вона зіграла задарма".

Нарешті TVP Sport назвав поразку українців заслуженою, а саму "жовто-синю" збірну не надто важким суперником для "пентакампеонів".