Українська правда

Яковенко: Порадив би Калитвинцеву всіх хлопців з моєї команди

Сергей Шемшученко — 14 жовтня 2010, 09:19

За дорослу збірну України може грати будь-який гравець молодіжної збірної, яка пробилася на чемпіонат Європи.

Про це у інтерв'ю "Спорт-Экспрессу в Украине" заявив тренер "молодіжки" Павло Яковенко.

"Не ставив би питання таким чином - бачу я або не бачу перспективу у "дорослій" збірній в футболістів "молодіжки". Моя мета - розглянути гравців, зібрати команду і виконати з ними поставлене завдання. Але до головної команди міг би порекомендувати напевно всіх гравців своєї збірної", - сказав Яковенко.

"Калитвинцев привітав нас з виходом на чемпіонат Європи і побажав удачі надалі. Юрій Миколайович на даний момент є тренером національної збірної, для якої, власне, ми і працюємо", - продовжив Яковенко.

"Наша дуель з голландцями складалася з двох зустрічей, тому трагедії з програного в Києві матчу ми не робимо. Завдання перед нами стояло стратегічне - потрапити на чемпіонат Європи. І ми його виконали. За сумою двох матчів ми виграли, а значить, ні в чому не прогадали", - заявив тренер.

"Виходячи з того, які проблеми відчували під час кваліфікаційного раунду, то більшою мірою подобається результат, ніж гра. Іноді на саму гру ми навіть не звертали уваги. Думаю, такої ж думки дотримується чимало фахівців. І мені хотілося б відзначити, що клуби дуже добре працюють з молодими футболістами. У принципі, моєї заслуги у виконанні завдання не дуже багато, адже підготовку гравці проходять саме в клубах", - скромно зазначив тренер.

До поразки у грі-відповіді плей-офф від Нідерландів безпрограшна серія команди Яковенка складала 22 гри.