Головне

ФФУ запропонують провести спільний Кубок з Росією

14.10.2010 10:29 1096 0

Найближчим часом ФФУ отримає конкретні пропозиції від ініціативної групи консалтингової компанії ProSports Management щодо проведення спільного Кубку з Росією 

Про це пише співучасник цієї групи, видання "Спорт-Экспресс", із посиланням на голову компанії Германа Ткаченка.

"Треба визнати, що на даний момент глядацький інтерес до кубка в наших країнах безнадійно впав. Переважна більшість клубів, фактично ігноруючи цей турнір, посилають на ігри змішані або взагалі дублюючі склади. Таке ставлення з боку елітних клубів призводить до їх вильоту з розіграшу на початкових стадіях, що ще більше знижує привабливість Кубка", - сказав він.

"Тому спільно з газетою "Спорт-Експрес" ми вирішили створити робочу групу, яка розглянула б ідею проведення спільного Кубка Росії та Україні - і найближчим часом ми направимо матеріали до федерації футболу цих країн. Адже тільки вони можуть вирішувати такі питання", - продовжив фахівець.

"Формула проведення турніру до 1/16 фіналу залишиться незмінною, федерації проводять турніри за тією ж схемою, що і зараз. Але з березня по вісім представників Росії та Україні будуть розігрувати Кубок між собою. Федерації лише повинні синхронізувати календар і встановити єдині дати для кожної з стадій. Кожен раунд, крім фіналу, може складатися з двох матчів - вдома і в гостях, а фінал за аналогією з Лігою чемпіонів повинен гратися одним матчем у заздалегідь визначеному місті", - розповів він.

За словами Ткаченка, УЄФА вже підтримала подібну ініціативу в країнах колишньої Югославії, бо керівники європейського футболу зацікавлені в розвитку футболу в усіх країнах.

Коментарі ()