Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" дотиснув "Волинь" у Харкові. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 16 жовтня 2010, 18:46

Гравці обох команд мали час відпочити у зв'язку з паузою, пов'язаною з іграми збірних. "Збірників" від "Волині" та "Металіста" виявилося не так і багато. Від луцької команди такий був один - Богдан Бутко, який є основним у "молодіжці". Від "Металіста" - четверо. Романчук і Бордіян грали за збірні України та Молдови відповідно, а от Олійник і Лисенко на полі не з'являлися.

У цій паузі обидві команди здобули переконливі перемоги у товариських матчах. "Металіст" розтрощив з рахунком 8:1 "Кремінь", а "Волинь" здобула виїзну перемогу (5:2) у Бресті над тамтешнім "Динамо". І в принципі, грали підопічні Маркевича та Кварцяного в оптимальних складах.

Відразу, що привернуло увагу у стартових складах команд, так це відсутність Фініньо. Очевидно, наставник добре образився на бразильця за вилучення у товариській грі з "Кременем". Фініньо заробив тоді дві жовтих через емоції. А у "Волині" зі стартових хвилин вийшов Годований. Роман взагалі перебував у списку Б напередодні старту чемпіонату.

Щодо самого матчу, то можна сказати, що перемога "Металіста" є не цілком логічною. Луччани не поступалися супернику ні в чому, більше того - грали на рівних увесь матч. Харків'яни десь краще тримали м'яч, краще загострювали гру, але і гості не відсиджувалися в обороні.

Можливо, помилився сам Кварцяний, коли на 59-ій хвилині замість креативного Майкона випустив захисного Женюха. Таким чином, наставник "Волині" показав, що нічия його влаштовує. Щоправда, втримати її не вдалося.

Є певні питання щодо другого голу. Девіч перебував на одній лінії із суперником при добиванні. Вищі футбольні органи кажуть зараховувати такі м'ячі. Та все ж суперечливі моменти залишаються на розсуд арбітрів. Бойко та його помічник взяття зарахували. А через хвилину гостей добив Воробєй.

Потрібно віддати належне гравцям луцького клубу. Вони грали до останньої секунди і могли скоротити рахунок. Спочатку Павлов, який видав дуже пристойний матч, влучив точно у Дішленковича, а потім Шарпар зі штрафного пробив вище. І, звичайно, не можна не відзначити Неділька, який навіть у пропущених м'ячах показув хороший рівень.

На завершення варто зазначити, що воротар "Металіста" Олександр Горяінов відновлюється після важкої травми, яку він отримав ще наприкінці липня у матчі з "Динамо". Голкіпер уже пересувається без гіпсу та милиць. Прогнозується, що у загальній групі він буде через півмісяця. Та важко віриться, що Маркевич вирішить випустити Олександра у цьому році.