Українська правда

Прем'єр-ліга. 14 тур. Шахтар - Ворскла 1:0. Непереконлива перемога "гірників". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 23 жовтня 2010, 19:40

Переконливого реваншу за ганебний матч проти "Арсенала" у "Шахтаря" не вийшло. Чи було це важливо, насамперед, для самих футболістів донецького клубу - незрозуміло. На словах вони обіцяли перемогу та свято для вболівальників, Луїс Адріано навіть назвав рахунок 2:0 та попередив, що авторами голів стануть він та Вілліан.

Як стало зрозуміло вже з перших хвилин гри, у полтавчан з цього приводу була своя думка. Так, захищалися вони більше числом, ніж вміння, але оскільки нічого надгострого "гірники" у перші 45 хвилин не створили, то вистачало і "числа". При цьому "ворскляни" не забували бігати у контратаки, ефективно використовуючи фланги, де Кулаков весь матч переважав Кобіна, а Срна бився проти Янузі із перемінним успіхом.

Перевага у володінні м'ячем у донеччан, звісно, була, але окрім неї похвалитися їм було нічим. Донеччани й самі по собі були дещо інертними. Жадсон, Едуардо, Вілліан виглядали вкрай посередньо. У пошуках нестандартних ходів Луческу навіть наказав Чигринському йти вперед. Дмитро кілька разів підключався до атак, але якогось зиску з цього "Шахтар" не мав.

Можливо, "Ворскла" не лише б встояла, а й могла зачепитися за більше, але у команди помітна була суттєва проблема із відсутністю форварда, який міг би втекти і завершити випад команди. Сачко, котрий був у запасі в першій половині гри, все ж типовий "таран" та й розгубив свою форму початка чемпіонату. А Безусу просто поки не вистачає майстерності, от і в цій грі він мав кілька моментів, якими скористався не кращим чином. Тому про 3 очки все ж команді Павлова залишилось мріяти.

Та й одне полтавська команда втратила через відсутність кадрового резерву, подібного до донецького. Тейшейра, котрий разом із Адріано вийшов на поле після перерви, підключився до атаки і влучно пробив метрів з 22-25. Удар вийшов дуже непоганим за виконанням. У цей момент Микола Павлов напевне пожалкував про те, що Янузі кількома хвилинами раніше не влучив у порожній кут воріт П'ятова після прострілу з правого флангу.

Більше таких моментів у "зелених" не було. Навіть після вилучення Тейшейри, яке, повне враження, було несподіванним навіть для судді Арановського, який з таким подивом подивився у свій записник, щоб побачити, що бразилець вже отримував одну картку. Так, "Ворскла" на певний час влаштувала облогу, але оскільки "Шахтар" відійшов назад, то простору для контратак вже не було, а у позиційному нападі полтавчанам не вистачало останнього паса. Майстер такого, Рикун, вийшов на поле, але за відведені йому 10 хвилин нічого не встиг показати.

Таким чином, донеччани спокійно довели матч до переможного кінця. Чергові три бали капнули у їх скарбничку, але знову ж таки - чи такого виграшу чекали самі гравці та тренер?