Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Шахтар": перша поразка Рамоса. Нелогічна

30.10.2010 19:14 783 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Шахтар": перша поразка Рамоса. Нелогічна

Дістати квиток на "Дніпро Арену" у суботу, 30 жовтня, було фактично неможливо. Все-таки у Дніпропетровськ завітав чинний чемпіон і лідер чемпіонату України донецький "Шахтар". Уже за день до поєдинку були викуплені майже всі квитки - залишалося лише півтори тисячі.

Дніпропетровських уболівальників можна зрозуміти. Адже команду після провального старту (особливо це стосується поразки польському "Леху" у Лізі Європи) очолив фахівець із європейським іменем. Рамос відразу дав зрозуміти, що планує з "Дніпром" досягти певних результатів.

Тому не дивно, що перед матчем з "гірниками" Хуанде заявляв про завдання взяти три очки. При цьому іспанець розумів і відзначав гру донеччан, але розраховував на перемогу. Щодо наставника "Шахтаря", то Луческу віддавав належне супернику, натякаючи на важку боротьбу. Проте Містер не став забувати і про майбутню гру у Лізі Чемпіонів з лондонським "Арсеналом".

Перейдемо до самого матчу. Варто зазначити, що стадіон був заповнений майже на сто відсотків ще до стартового свистка. Знаючи наш менталітет, це крок уперед. "Дніпряни" на правах господарів відразу показали, що саме вони гратимуть першим номером. "Шахтар" особливо проти не був, віддавши ініціативу.

"Гірники" почали грати на контратаках. І дочекалися свого. У середині першого тайму Вілліан з лівого флангу вирізав передачу на лінію воротарського майданчика, де швидшим за іншим був Адріано.

"Дніпро" розраховував більше на навісні передачі. Проте ні у Назаренка, ні у Дєнісова цього вечора такі паси не пішли. Чигринський і Ракіцький вигравали всі верхові дуелі, а коли і програвали, то завдати прицільного удару підопічним Рамоса не вдавалося. Єдиним моментом, коли "Дніпро" виграло верхову дуель і було небезпечно, був епізод на 96 хвилині - тут уже чудово зіграв Пятов після удару Русола.

Не могли створити небезпеку господарі і дальніми пострілами. Вони або влучали точно у руки Пятову, або били неточно. Воротар "Шахтаря", до речі, досить нервовий матч провів, але на останніх хвилинах команду свою не підвів, відбивши вищезгаданий удар Русола, а також витягнувши м'яч з кута після удару Калініченка зі штрафного.

Окремо потрібно сказати про капітана "гірників". Срна на першій хвилині компенсованого часу отримав другу жовту картку. Спочатку він іронічно поаплодував арбітру, а потім ненормативною лексикою посилав когось із дійових осіб. Так що можна очікувати довгу дискваліфікацію хорвата.

Загалом, вийшов дуже хороший бойовий поєдинок. Напевне, логічним підсумком стала б нічия, адже "Дніпро" частіше бив у ствір воріт. Та рахунок на табло. Рахунок, який зафіксував першу поразку Хуанде Рамоса у чемпіонаті України. А "Шахтар" продовжує впевнено лідирувати.

Коментарі ()