Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" перемагає і йде у відрив від "Дніпра". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2010, 22:02

Київська "Оболонь", яка вже встигла цього сезону наробити шороху у поєдинках з "Динамо" та "Шахтарем", в останньому матчі кола збиралася зробити те саме і з нашою вічно третьою командою - харківським "Металістом". "Пивовари" уже мали недавній досвід успішного протистояння харків'янам, коли минулого сезону зіпсували їм свято відкриття оновленого стадіону.

Але, готуючись до сьогоднішнього матчу, Сергій Ковалець скоріше згадував не про ту харківську гру, а про київський матч з "Шахтарем". Тим більше, зараз манера гри харків'ян все більше стає схожою на "гірників". Тож "Оболонь" вдалася до того самого рецепту успіху: нав'язати технічнішому суперникові силову боротьбу, не даючи бразильцям і компанії розгулятися в атаці, і сподіватися на щасливий момент, який вдасться реалізувати.

І у першій половині зустрічі план киян спрацьовував. Лише пару разів за тайм Девічу вдалося прорватися-таки на ударну позицію, але спершу Рибка впорався з ударом з гострого кута, а потім сам Марко не зміг влучити у площину воріт майже впритул. Був момент, який міг стати тим самим щасливим, і у гостей. Лише поперечина врятувала "Металіст" після невдалого відбивання Дішленковичем штрафного удару у виконанні Кучеренка.

Але усі плани Ковальця розвалилися, коли своє слово сказав Олійник. Денис отримав м'яча біля правого кута карного майданчика, парою рухів, наблизившись до лицьової, звільнився від захисників і з гострого кута пробив по воротах. Рикошет від Рибки, поперечина, і від неї м'яч опустився у сітку.

Власне, на цьому матч можна було би закінчувати. "Оболонь" виявилася зовсім неготовою до того, щоб відігруватися, і "Металіст" зі спокійним серцем віддав їм ініціативу, намагаючись ловити киян після їх невдалих потуг в атаці. Це вдалося їм хвилин за 10 до кінця матчу, коли Фініньо дозволили безперешкодно зробити простріл на Едмара, уздовж воріт і перед носом у всієї лінії захисту "зелених".

Ну і не обійшлося від традиційного результативного ляпу від Папи, який, однак, не міг уже вплинути на результат матчу. "Пивовари" виконали подачу зі штрафного, і поки ще сенегалець, не вибивши м'яча, створив пожежу у власному карному майданчику, під час якої найкраще зорієнтувався Мірошниченко, відквитавши один гол.

Тож, не дивлячись на непереконливий рахунок, можна констатувати доволі впевнену перемогу харківського клубу. Прокляття домашньої арени нарешті зруйноване остаточно?