Українська правда

Кубок України. "Шахтар" - "Металург" З 1:0. Одні не могли, інші не хотіли. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 10 листопада 2010, 22:13

"Шахтар" вже вкотре в цьому сезоні досяг мети у вигляді перемоги, доклавши для цього мінімальних зусиль. І в черговий раз Луческу не побоявся випустити умовний "дубль" гірників, котрий цілком міг би боротися за медалі чемпіонату, грай "Шахтар" двома складами.

На минулій стадії "гірники" розтрощили "Кривбас" 6:0. Цього разу, можливо, через низку складних ігор, які нещодавно провів клуб, навіть неосновним виконавцям було важко налаштуватися на гру, і вони задовільнилися скромною мінімальною перемогою.

"Скромною" перемогу вийшла через ненайкращу та не дуже енергійну гру більшості гравців групи атаки донеччан. Варто виділити лише Жадсона, котрий трохи додав у останніх матчах і намагається закріпити місце в "основі", звідки його вже було витіснив Мхітарян.
Інші бразильці, які вийшли зі стратових хвилин, занадто захоплювалися індивідуальною грою. І Тейшейра, і особливо Коста відверто тягнули гру на себе, намагаючись самотужки переграти весь захист суперника. Те ж саме стосується Вілліана, який вийшов на заміну.

Втім, за великого бажання, можна сказати, що така "тактика" спрацювала, адже єдиний гол у грі був забитий саме після спроби Тейшейри увійти після проходу до штрафного майданчика. Бразильця випередив Тейку, котрий несильно, але дуже точно надіслав м'яч у власні ворота.

Для Тейку, якого запорізькі вболівальники вважають винним ледь не в половині голів, що пропустила у провальному першому колі команда, вечір взагалі видався "пам'ятним". Під кінець першого тайму камерунець налетів на Адріано да так невдало, що втратив свідомість і залишив поле на ношах.

На той час "Металург" вже оговтався після традиційного стартового штурму від "гірників" і намагався перехопити ініціативу. Оскільки суперники протидіяли не надто активно, то дещо запоріжанам вдавалося. Але перевести гру в овертайм їм так і не вдалося через дві причини.

По-перше, відчувалося, що господарі "Донбас-Арени" можуть додати у будь-який момент (хоч і не дуже бажають, зазначимо в дужках). По-друге, був дуже помітний брак майстерності у більшості гравців "Металурга". Не раз, і не два гравці опинялися на "забійних" позиціях, але не могли прикластися як склід. Та й передачі, котрі могли стати гольовими, не втілювалися в повноцінні моменти через деяку повільність гравців. Особливо здивував Аржанов, котрий ще рік тому вважався ледь не готовим кандидатом до збірної. Та й Польовий відіграв так, що не дуже зрозуміло за що Калитвинцев постійно кличе Володимира до головної команди країни. Сподобався лише Опанасенко, який не цурався і у відборі зіграти. і вперед непогано віддати, і удар нанести трохи акцентованіший, ніж свої одноклубники.

Але в тому і різниця між командами, що навіть за не дуже виразної гри, чемпіони України можуть розраховувати на індивідуальну майстерність своїх лідерів чи помилки у захисті суперника. В цій грі сталося друге, чому, напевно, ніхто не здивувався. А після цього "гірники" чекали на другу помилку, знаючи, що вони вже попереду і напружуватися нема сенсу. От і вийшло за відомою приказкою, винесеною у заголовок.