Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" легко долає севастопольців. ВІДЕО

13.11.2010 21:43 749 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" легко долає севастопольців. ВІДЕО

"Металіст" сам винен у тому, що цього сезону його суперники та просто недруги "жовто-синіх" можуть чекати приємних сюрпризів від кожного матчу у Харкові. Тільки-но наприкінці першого кола здалося, що комплекс власного поля подолано, як минулого тижня гості із Сімферополя знову вказали харків'янам на всі їхні проблеми. Тому сьогодні, приймаючи наступного кримського гостя, "Металістові" було просто необхідно показати, що над вирішенням цих проблем усе ж таки ведеться якась робота.

Але перші півгодини зустрічі зовсім не давали приводів для оптимізму місцевим вболівальникам. "Севастополь" нічим не поступався, а часом і переважав іменитішого суперника, створюючи потенційно небезпечні моменти, яким, однак, так і не судилося стати по-справжньому гострими через брак майстерності у гравців дебютанта Прем'єр-ліги. "Металіст" же витримував паузу, довгий час не створюючи жодної небезпеки біля воріт Сокоренка.

Чи це був такий задум Маркевича, покликаний приспати пильність оборонців "Севастополя", чи просто гравці атаки господарів так довго не могли намацати шляху до воріт гостей, але після цього "Металіст", ніби відпущена пружина, вистрілив, та так, що уся інтрига у матчі одразу звелася лише до рахунку, з яким "жовто-сині" переможуть. Цей вбивчий постріл відбувся після подачі штрафного удару Хав'єром, який замкнув головою Марко Девіч. Тепер севастопольці, які до того всю свою гру будували з розрахунку, що головне - не пропустити, виявилися у ролі наздоганяючих. А до цієї ролі вони явно не були готові.

Минає менше 10 хвилин, і Девіч вже вривається до карного майданчику гостей, а єдиний спротив, який вони можуть йому вчинити - це зачепити за коліно. Пенальті, який сам Марко впевнено реалізовує.

Скінчився перший тайм, минула половина другого, а ознак життя "Севастополь" так і не виявляв. "Металіст", заспокоєний комфортним рахунком на табло, вже не давав гостям можливостей для швидких контратак, як на початку зустрічі, а з позиційним наступом у кримчан завжди було туго.

Останні ж два м'ячі, які зробили рахунок непристойним, стали результатом розіграшів кутових харків'янами, а скоріше знову ж таки невпевнених дій севастопольських захисників під час цих розіграшів. У першому випадку Папі Гуйє дозволили втекти від свого опікуна, і сенегальцю вже ніхто не заважав зряче підставити голову під подачу з кута поля. А вже наприкінці зустрічі Хав'єр обдурив оборонців, які скупчилися у власному штрафному, замість подачі викотивши м'яча на Фініньо на лівий край майданчика. Бразилець сходу пробив у дальній кут, зафіксувавши остаточний рахунок.

Тож констатуємо неочікувано очікуваний результат - розгромна домашня перемога фаворита над аутсайдером, перемога за всіма параметрами. Далі ж "Металісту" лишається показати, що так впевнено грати йому до снаги і з лідерами - "Динамо" чекає вже за тиждень.

Коментарі ()