Українська правда

Прем'єр-ліга. "Шахтар" - "Металург" З 2:1. Реваншу не вийшло. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 13 листопада 2010, 18:11

На "Донбас Арені" "гірники" вдруге переграли запорізький "Металург". Після невиразної перемоги у Кубку України Мірча Луческу зробив серйозні заміни в основному складі команди. І це дало свій результат. Команда змогла забити більше, але і пропустила. І цим обірвала свою серію ігор без пропущених м'ячів у Кубку та чемпіонаті, яка тягнулася з кінця вересня.

А запорізький клуб, перебуваючи на останньому рядку турнірної таблиці, хотів взяти очки. І те, що вони програли не дає права сказати щось погане у бік команди. Відіграти на такому рівні, як це робила команда, проти "Шахтаря" два матчі поспіль - складне завдання для будь-кого із лідерів чемпіонату. А ще і забити м'яч у ворота П'ятова на "Донбас Арені" - так це взагалі.

Команда чудово розуміла, що "Шахтар" буде грати першим номером, а тому дуже вдало підготувалася. Вже те, як тактично команда оборонялася - заслуговує на повагу. Та і перший гол, який "Шахтар" забив - не показовий для лідера чемпіонату. Адріано класно виконав пенальті, а голкіпер класно вгадав напрямок удару, але трохи не вистачило реакції.

І, здавалося б, все - "Шахтар" зараз просто кинеться в атаку. Але не сталося. Адріано взагалі зупинився, його партнери по команді не дуже поспішали, що і дало можливість "Металургу" в першому таймі створити вдвічі більше небезпечних моментів, ніж господарі.

Але знову ж. Нестача техніки та брак реалізації не дав команді можливості зрівняти рахунок. Хоч і моменти були. І навіть більше ніж у "гірників", які перший тайм догравали "на класі". Мірча Луческу незадоволений був таким ходом подій, тому і зробив на початку другого тайму тактичні заміни. І вгадав.

Морено, який тільки вийшов на поле, відразу замкнув навісну передачу Раца. І голкіпер не міг нічого зробити. Дуже вже класно Марсело пробив на протихід. І тут вже знову здавалося що все - "Шахтар" просто поліз на ворота гостей. Той же Морено транжирив момент за моментом, Рац і Срна постійно з флангів бомбардувавли штрафний майданчик Безотосного. Але марно.

А от "Металург" відіграв один м'яч. Знову помилився захист "гірників", які вже почувалися переможцями, і Пісоцький у ближній кут класно забив П'ятову. А потім команда зупинилася. Бо дуже втомилася грати на такому рівні. І її можна зрозуміти.

Але і ця гра, і кубкова показали, що у "Металурга" є характер, і він може боротися з такими складними суперниками. А "Шахтар" покзав, що у нього є все, крім останнього паса, який за всю гру вийшов у "гірників" лише раз - і вони цим скористались. З чим їх і вітаємо.