Головне

Колесников записав Суркіса до футбольної опозиції

17.11.2010 08:03 606 0

Віце-прем'єр Борис Колесников здивований виступом президента Федерації футболу України Григорія Суркіса на виконкомі ФФУ в понеділок, де той назвав Прем'єр-лігу й ПФЛ деструктивною опозицією й пригрозив переглядом договорів федерації з ними.

"Ця заява виглядає дуже дивно в ситуації, коли необхідне об'єднання усіх футбольних сил навколо підготовки до Євро-2012.- Що означають погрози клубам щодо більш жорсткого договору із Прем'єр-лігою, яка нібито є опозицією в нашому футболі?

По-перше, опозицією скоріше є Суркіс: 12 з 16 клубів Прем'єр-ліги явно не підтримують дії федерації. Якщо влада складається із чотирьох клубів, три з яких належать одній людині, то це не влада, а опозиція.

По-друге, клуби, які обвинувачують у деструктивній позиції, насправді є основними двигунами всього футболу: вони вкладають не тільки в професійний футбол, але й у стадіони й аеропорти, вони вкладають у дитячий футбол, дитячі футбольні школи з десятками тисяч хлопчиськ, тобто виконують соціальну функцію, яку, взагалі, повинна виконувати федерація. Також ці клуби готують футболістів для всіх збірних команд (а в них грають в основному футболісти українських клубів), на яких собі будує імідж ФФУ. Так що заява Григорія Суркіса, як мінімум, некоректна й не дружня", - цитує Колесникова "Сегодня".

Віце-прем'єр також прокоментував рішення виконкому ФФУ, яким клуби будуть штрафувати за баннери й висловлювання вболівальників на адресу керівництва федерації: "Це рішення нагадує мені дії уряду Тимошенко, коли рішенням Печерського суду заборонили критикувати Кабмін. Очевидно, школа та сама . І те, і те не піддається здоровому глузду. Вони краще б думали про те, як не викликати критику, яка стала вже тотальною".

Коментарі ()