Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" виграв чергове донбаське дербі. ВІДЕО

20.11.2010 16:26 1888 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" виграв чергове донбаське дербі. ВІДЕО

Зі стартового складу донецького "Шахтаря" на поєдинок у Луганську відразу стало очевидним, що Луческу думками вже у Сербії. Перед грою із "Партизаном" Містер дав відпочити фактично всім лідерам команди. Адріано, Степаненко, Рац і Гай були присутніми у заявці, але залишилися у запасі. Едуардо, Срни та Ракицького, яким Мірча дав відпочити після поєдинків за збірні, не було навіть у запасі.

Що ж до "Зорі", то величезною втратою виявилася відсутність Фоміна. Руслан пропускав матч через дискваліфікацію. З тієї ж причини на вийшли Білий і Ємельянов. На лаві запасних луганського клубу сиділо лише п'ятеро виконавців. Цікаво, якби "Шахтар" не дозволив брати участь у протистоянні гравцям, які віддані в оренду, то у "Зорі" взагалі б нікого у запасі не було?

Команди почали гру досить активно. За перші три хвилини м'яч міг побувати у сітці воріт двічі. Спочатку удар з хорошої позиції Картушова заблокував захисник. У наступній атаці Коста влучив у стійку. Дуглас у цьому матчі був найкращим на полі. Чого тільки вартий його пас п'ятою на хід Віценцю на 53-ій хвилині.

Поступово "Шахтар" повністю заволодів ініціативою, що завершилося голом. Віценець відкрив рахунок своїм м'ячам за "гірників", забивши колишній команді. Нападник пробив здалеку, м'яч зрикошетив від оборонця, і Шуст зреагувати не зумів. "Зоря" розвела з центра поля і провела хорошу атаку - Лазарович над поперечиною пробив з лінії штрафної.

Під завершення перших 45 хвилин швидкості впали. Проте це не завадило "Шахтарю" подвоїти рахунок. Шевчук прострілив, Морено у боротьбі проштовхнув м'яч у бік воріт. Єзерський виносив уже з-за лінії, що і зафіксував арбітр.

Підопічні Луческу продовжували грати у свій футбол і у другому таймі. А потім несподівано та нелогічно пропустили. Полянський зі штрафного пробив, м'яч потрапив до Джихані, і він метрів з десяти переграв П'ятова.

Здалося, що зараз буде цікавіше. Але вже за шість хвилин все стало на свої місця. Адірано вийшов один на один із воротарем і переграв Шуста. Варто зазначити, що передачу на Луїса віддавав Коста. "Зоря" кілька разів огризнулася, та забити знову не вдалося.

Відрив "Шахтаря" від "Динамо" наразі складає 13 очок. Тому всі думки донеччан тепер про Лігу Чемпіонів. А там за три дні їх очікує важлива гра проти "Партизана", яка і вирішить подальшу долю команди Луческу у цьому турнірі.

Коментарі ()