Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Металіст": нічия на користь "Шахтаря". ВІДЕО

21.11.2010 19:34 1000 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Металіст": нічия на користь "Шахтаря". ВІДЕО

Після останніх матчів київського "Динамо" намагаєшся зрозуміти, що можна було б таке зробити з командою, щоб вона за півроку взагалі перестала грати. Питання навіть не в супернику. Нинішнє "Динамо" може програти і ГазМясу.

По завершенні матчів біло-синіх думаєш: цього не може бути, команду підмінили, у всьому винні донецькі, Янукович, суддя, погана погода, сусід по стадіону. Але по завершенні гри ще раз стверджуєшся на думці, що це такий нинішній рівень клубу за часів президенства Ігоря Суркіса.

Не може Єрьоменко бути Іньєстой, а Лужний перетворитися на Гвардіолу. Вболівальникам "Динамо" варто змиритися. Як казав на початку сезону Ігор Суркіс: рівень "Динамо" - це Ліга Європи. Як у воду дивився.

Відставання "Динамо" від "Шахтаря" після нічиєї з "Металістом" вже складає 12 очок. Тобто, на перше місце і шарову путівку у груповий турнір Ліги чемпіонів динамівцям вже можна не розраховувати. Хоча, це ще може і передчасно, але за нинішнього рівня гри "Динамо" та "Шахтаря", перевага, і відчутна, в команди з Донецька . Тепер головне завдання "Динамо" на сезон корегується - запекла боротьба за 2 місце з "Металістом", який відстає лише на два очка і, мабуть, з "Дніпром", який знову може наблизитися до киян та харків`ян на відстань 5 очок.

Нічия у сьгооднішній грі має бути до вподоби лише "Металісту". На початку двобою гості дали грати першим номером киянам, очікуючи на швидкі атаки Девича та Тайсона. У Лужного ж були серйозні проблеми в атаці. Продовжує відновлюватися від травми Шевченко, ушкодження в Гільєрме, загрипував Яромоленко, а Андре десь загубився між "Динамо-2" та "Динамо-3". 

У  перші хвилин з 30 гри господарям вдавалися швидкі атаки і особливо через фланги. Хоча більшість з цих прострілів чи навісів у штрафну були малоефективними. На другому проверсі домінували гості. Хоча свій гол "Динамо" і забило після одного з таких прострілів. Але в тому моменті кияни мають бути вдячні, у першу чергу - Романчуку, який піймав гаву у власному штрафному, а вже потім Гусєву, який зіграв на випередження і забив.

Але не довго музика грала на стадіоні "Динамо". Через три хвилини атака харків`ян, удар Тайсона, невдалий прийом Коваля, падіння Шелаєва у штрафній та призначення пенальті, який реалізував Девич. На 45 хвилині у штрафній "Металіста" падає вже Мілевський і арбітр знову вказує на 11 метрів, але Артем не влучає у ворота.

Щоб уникнути спекуляцій на тему суддівства, то скажу: як і в першому пенальті так і в другому - суддя мав усі підстави як призначати 11-метровий, так і ні. При падінні Шелаєва гравець "Металіста" боровся за м`яч з Сілвой і обидва тримали один одного, просто перший раніше зметикував і впав.

В епізоді з порушенням правил на Мілевському, то перед тим як артистично впасти, форварда "Динамо" тримав за руку Обрадович. На матчі був присутній Колліна і вже в наступному турі ми побачимо, чи був правий Сіренко у цих двох моментах.

У другому таймі видовищної гри вже не вийшло. І "Динамо" і "Металіст" не ризикували. Своїми пенальті у першому таймі їх намагався струсонути суддя, а в другому вже все було передбачувано. Команда Лужного з хвилини 60 почала втомлюватися, але тренер замін не робив. Хоча було помітно, що Мілевський і Гусєв вже погано пересуваються по полю. "Металіст" краще тримав м`яч, але не ризикував, граючи на свій результат і очікуючи помилки "Динамо". Але все завершилося мирно. "Металіст" може зарахувати цю нічию до активу, а Лужному варто знову чухати потилицю та думати як
як грати далі...

 

Коментарі ()