Українська правда

Блохін: Збірну України повинен очолювати вітчизняний тренер

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2010, 10:29

Національну збірну України має тренувати вітчизняний тренер, який розмовляє з футболістами однією мовою.

Про це в інтерв`ю "Спорт-Экспресс в Украине" розповівг Оле Блохін, коментуючи можливість призначення на цю посаду італійця Марчело Ліппі.

"Не можу назвати цей варіант (Ліппі - Чемпіон) оптимальним. Є живий приклад - Фабіо Каппело в збірній Англії. Чемпіонат світу показав, що навіть при такому авторитетному фахівці британці не можуть вийти на потрібний ігровий рівень. Ім'я ролі не відіграє. Вважаю, що в збірній повинен працювати вітчизняний тренер.

По-перше, Ліппі буде потрібен час, щоб оцінити можливості своїх нових підопічних. По-друге, іноземцям, напевно, простіше ставитися до невдач у чужій країні: зібрали валізи й поїхали. А вітчизняному тренеру провал ще довго стануть нагадувати. У тому числі й ваші колеги.

Я під час перебування тренером збірної усвідомлював, що на мені лежить колосальна відповідальність за весь український футбол. Тренер повинен розуміти менталітет гравців, розмовляти з ними однією мовою. Поки не знайдеш спосіб спілкуватися з футболістом без посередників - діла не буде", - розповів Блохін.