Українська правда

Мартищук: Важливішої гри, ніж з "Карпатами", за останні два роки у мене не було

Сергей Шемшученко — 25 листопада 2010, 18:38

Поєдинок 1-го кола між "Зорею" та "Карпатами", який відбувся на луганському стадіоні "Авангард" , був одним з найдраматичніших в осінній частині чемпіонату. До перерви гості впевнено вигравали 2:0. У другому таймі все перевернулося з ніг на голову. "Зоря" зрівняла рахунок. Але на останній хвилині арбітр Годулян призначив пенальті у ворота луганчан. Після цього не витримали нерви у воротаря "Зорі" Шуховцева, який двічі штовхнув рефері, і отримав червону картку (а пізніше, і тривалу дискваліфікацію).

Таким чином довелося дебютувати у воротах господарів поля Юрію Мартищуку, попереднім клубом якого були якраз "Карпати". Одинадцятиметрову дуель у свого колишнього одноклубника Батісти, Мартищук виграв, врятувавши для своєї команди нічию у матчі.

Перед львівським поєдинком "Карпат" та "Зорі" в інтерв`ю газеті "Новий погляд" Мартищук розповів про майбутній бій.

- Юрію, дебютувати у "Зорі" тобі довелося в екстремальних умовах. На дев`яностій хвилині вийти на пенальті проти своєї колишньої команди, і відбити удар - це майже сценарій для фільму..

- Звичайно, що сюжет закручений( сміється). А ще, якщо згадати про "тепле" ставлення керівництва «Карпат» до мене за останні роки мого перебування у Львові, то про такий дебют можна було лише мріяти. Ще перед тою грою, я спілкувався з журналістами, і говорив про те, що дуже хотілося б зіграти проти своєї колишньої команди, але тоді основним голкіпером був Ігор Шуховцев, і він вийшов в основному складі. Коли я виходив на пенальті був спокійним. Манеру виконання пенальті Батісти, я собі уявляв, адже багато років ми тренувалися пліч-о-пліч, і це сприяло тому, що мені вдлося відбити удар.

До речі, після фінального свистка майже всі футболісти львівської команди привітали мене з таким дебютом.

- Після того, ти на певний період ти став основним голкіпером у "Зорі"...

- І вважаю, що зіграв на пристойному рівні. Але це не лише моя заслуга, а й усієї команди. Після не дуже вдалого старту чемпіонату, саме гра проти "Карпат" стала ключовою. Після неї у команд почався рух вперед.

- В останніх матчах, першим номером команди став Богдан Шуст.

- На старті чемпіонату Богдан не міг допомогти команді через травму. Але коли він вилікувався, і набрав форму, тренери дали йому шанс проявити себе. Зараз Шуст грає на дуже пристойному рівні, і в багатьох матчах він рятував команду в непростих ситуаціях.

- Чи буде для тебе матч у Львові принциповим?

- Я дуже хочу зіграти на "Україні". Звичайно ж цей поєдинок для мене буде особливим. Важливішої гри за останні два роки у мене не було. Мотивації мені не бракуватиме. Настрій буде заобрійним. Це я обіцяю.

- Не боїшся, що львівські вболівальники можуть зустріти тебе ворожо?

- А за що? Коли я грав в "Карпатах", то всі сили віддавав задля того, щоб команда вигравала. Були вдалі матчі, буле не дуже. Але вболівальники у Львові об»єктивні. Вони можуть пробачити все, окрім байдужості. У мене її ніколи не було. У суботу на трибунах стадіону будуть також мої персональні вболівальники - дружина Надія та син Крістіан.

- За рахунок чого, "Зоря" може виграти у Львові?

- "Карпати" - дуже хороша команда. Але гра на кілька фронтів забрала багато сил у лідерів львів»ян. «Зоря» ж навпаки - під кінець осінньої частини чемпіонату набрала хороший хід. У Луганську тренерам вдалося сформувати дуже міцний колектив. Хлопці рвуться в бій. Це все підсилюється прекрасним ставленням керівництва клубу та вболівальників. Тому, повірте, до Львова ми їдемо за перемогою.