Українська правда

Прем'єр-ліга. Бразильсько-болівійський розгром Києва

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2010, 18:21

Донецький "Шахтар" більш ніж впевнено завершив 2010 рік в чемпіонаті України. У 19 турі "гірники" на "Донбас-Арені" розгромили київський "Арсенал" з рахунком 4:0. Сподівання "Динамо" та "Металіста", що "Шахтар" втратить очки в грі з "колонією "Дніпра", не виправдалися.

"Арсенал" був битий легко і справедливо. Перемогу донецькій команді принесли влучні удари тріо бразильців та болівійця. Причому два зі своїх голів господарі забили з пенальті. Щоправда і без цих м`яч кінцевий рахунок зустрічі міг бути значано більшим.

На полі в цей вечір грав лише "Шахтар", а "Арсенал" сподівався щонайменше пропустити голів. Можливо, на гру вплинув швидкий м`яч у ворота "Арсенала", але гості мали хоча б бити по воротах П`ятова і влучати в "рамку". У підопічних Мірча Луческу в цій грі виходило майже все для того, щоб виграти.

Якщо в боротьбі у штрафному захисникам вдавалося давати бій нападу "Шахтаря", то на флангах та в центрі захисту було повне панування господарів. Голи в цій грі мали шанси забити усі гравці "Шахтаря", окрім П`ятова.

У столичної команди не виявилося протиотрути проти швидких атак бразильців. У нападі "Арсенал" також виглядав блідо. Самодін і Шацьких жодного разу не пробили у площину воріт "Шахтаря".

Після цієї перемоги "Шахтар" закріпився на першому місці в чеміонаті України і випереджає київське "Динамо", що йде другим, на 12 очок і може спокійно готуватися до завершального матчу Ліги чемпіонів з "Брагою". Причому, очевидно, що в новому році у "Шахтаря" на одну задачу вже буде менше і найперша мета - вдалий виступ навесні в Лізі чемпіонів.