Українська правда

Прем'єр-ліга. Перемога "Дніпра" закриває футбольний рік в Україні. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2010, 22:50

От і завершився футбольний 2010 рік для України. Так, 4 наших клуби ще на пару тижнів затримають тут футбол з Європи, але більшість місцевих команд вже завтра роз'їдуться по відпустках, щоб зібратися аж у новому році, а їхнім вболівальникам лишатиметься шукати собі розваг "на стороні". Хтось знайде втіху у закордонних чемпіонатах, хтось почне ходити на баскетбол чи хокей, а хтось навіть підсяде на мильні опери. І як би сумно нам з вами через це не було, але зимова пауза в три місяці так само невідворотна, як і сама зима. І тому в останній день, в останньому матчі перед нею хотілося побачити хороший, цікавий футбол, який надав би сил стійко перенести це очікування.

Почесне право "закрити" сезон випало "Оболоні" та "Дніпру". І хоча гольової феєрії команди не видали, але провели дійсно непоганий поєдинок, тримаючи інтригу аж до фінального свистка Ігоря Покидька.

Згадуючи початок зустрічі, виділити варто обмін небезпечними моментами під кінець першої десятихвилинки. Нагоду для дніпропетровців "пивовари" створили самі, коли після подачі до штрафного Рибка випустив з рук м'яча, і той потрапив у ноги Селезньову. Але Євгенові в тісноті хороший удар не вдався, вийшов радше несильний поштовх м'яча до воріт, і Худзік без проблем зупинив його на лінії.

Відповідь киян не забарилася. Вдався постріл зі штрафного Павлові Кутасу - м'яч відскочив від землі за лічені метри від Лаштувки, і чеському голкіперові не лишалося нічого, як відбити його просто перед собою. На щастя для нього, Олександр Мандзюк, набігаючи на добивання, повз м'яч проскочив.

"Оболонь" традиційно для зустрічей із лідерами дозволяла суперникові грати першим номером, але не можна сказати, щоб "Дніпро" надто переважав киян і гол у їхні ворота назрівав. Однак, коли захист "зелено-білих" припустився помилки, гості свого шансу не змарнували. Селезньову не приділили достатньо уваги в карному майданчику і дозволили прийняти хорошу передачу справа від Шахова, і форвард впевнено пробив повз Рибку. 12-ий гол Євгена цього чемпіонату, і тепер усю зиму його найближчому суперникові у гонці бомбардирів мозолитиме очі відставання у два влучних постріли.

Гол заспокоїв "дніпрян", які останнім часом все частіше стали грати на утримання, повівши у рахунку. Так і сьогодні, небезпечних моментів біля воріт "пивоварів" після пропущеного голу згадати майже не вдається, хіба що Коноплянка традиційно завдав пару хороших дальніх ударів. А от "Оболонь" потроху стала притискати гостей до власних воріт. Якийсь час небезпека виходила більше від стандартів, під час розіграшу одного з яких у боротьбі травми зазнав капітан "синьо-біло-блакитних" Русол. Сподіваємося, що нічого серйозного з Андрієм не сталося, і підготовку до нового сезону він зможе розпочати нарівні зі своїми партнерами. Але сьогодні гру він продовжити не зміг, що створило передумови для безпосереднього протистояння на полі братів Мандзюків: Олександра, форварда киян, і Віталія, який після травми Русола став грати центрбека. Виходячи з результату зустрічі, робимо висновок, що переможцем вийшов саме молодший з них.

Після перерви Сергій Ковалець зробив подвійну заміну, і після цього "Оболонь" стала виглядати ще свіжіше на фоні "Дніпра". Але, мабуть, рівень виконавців "пивоварів" все ж ще недостатній для того, щоб переламувати такі поєдинки - згадаймо, серед усіх своїх сенсаційних успіхів з грандами лише у грі першого туру "пивоварам" вдалося відігратися по ходу зустрічі. Так і сьогодні, реальну небезпеку Лаштувка міг відчути хіба після потужних ударів того ж Кутаса, якому сьогодні штрафні вдавалися напрочуд добре.

А "Дніпро", відчуваючи безпорадність суперника в атаці, нікуди вже не поспішав і відносно спокійно довів гру до перемоги. Навіть прихід Рибки на подачу до штрафного "Дніпра" на 91-ій хвилині гостей не здивував і змінити нічого не зміг.

Таким чином, "Оболонь" іде на зимову перерву, займаючи 11-ту позицію. Навряд чи хтось у київському клубі мріє про єврокубки цього сезону, а відрив від зони вильоту є цілком комфортним - 8 очок, і Сергій Ковалець може навесні продовжувати спокійно будувати свою симпатичну команду.

"Дніпро" також закріпився на прогнозованій четвертій сходинці, маючи відрив у три очки з обох боків. Цей результат можна ще вважати спадком Безсонова. З нетерпінням чекатимемо березня, щоб отримати відповідь на питання, яке цікавить футбольну Україну: яке ж обличчя матиме справжня команда Хуанде Рамоса?