Головне

Ліга Європи. "Металісту" навесні у єврокубках бути

01.12.2010 22:27 1138 0
Ліга Європи. "Металісту" навесні у єврокубках бути

Як не банально це прозвучить, а звітна гра для "Металіста" була однією із найважливіших у першій частині сезону. Так, можна пригадати важку перемогу на зубах над "Сампдорією", нічию у Генуї, а також мирний підсумок у поєдинку з "Динамо" у чемпіонаті. Але наразі гра з "Дебреценом" була дещо важливішою.

Вдома "Металіст" зобов'язаний був брати очки у зустрічі з аутсайдером групи. За іншого результату ті чотири очки з італійським клубом нічого не варті були б. І харків'яни могли не потрапити у єврокубкову весну. Та і вболівальники не зрозуміли б.

Однак, Мирон Маркевич побоювався "Дебрецена". Такий собі поранений звір, який утратив шанси на продовження боротьби у Лізі Європи, міг добре протистояти. А чому б і ні? Відповідальнісь на гостей не тиснула. Сам тренер "жовтих" зазначав, що угорці віддадуть усі сили, щоб поквитатися з "Металістом" за вересневу поразку у Будапешті.

У першому таймі "Металіст" не був схожий сам на себе. Звичайно, заважала погода - мінус десять, промерзлий газон, важко було розігнатися. Чим можуть похвастатися підопічні Маркевича, так це володінням м'ячем. Перевага у цьому компоненті була вражаючою.

Та перерости у щось небезпечне ця перевага не змогла. Пригадується лише удар Девіча у ближній кут, а також падіння у штрафній того ж таки Марко, на яке арбітр не звернув уваги. Водночас, захист "Металіста" у певні моменти діяв ненадійно. На 33-ій взагалі стався провал. Стан газону тоді зіграв за господарів - Кішш не зумів утікти від Обрадовіча.

Друга половина зустрічі виявилася розвеселою, як любить казати коуч "Металіста". І курйозною. Спочатку команди обмінялися автоголами, а за кілька хвилин до фінального свистка Олійник забив не менш курйозний м'яч. Воротар "Дебрецена" чекав передачі у воротарський майданчик, а в Олійника вийшов більярдний удар у кут.

Можна відзначити Лисенка, який за довірені йому 45 хвилин показав себе дуже непогано. А от бразильці харківського клубу розчарували. Вільягра привіз у свої ворота гол, а Хав'єр ніяк не міг виконати хороший навіс зі штрафного. І дії арбітра неможливо оминути. Швед не поставив майже стовідсотковий пенальті у ворота угорців. Окрім того, у деяких епізодах приймав неоднозначні рішення.

"Металіст" знову на зубах вирвав перемогу на власному полі. А, зважаючи на те, що "ПСВ Ейндховен" переміг "Сампдорію", то можна привітати Маркевича та його підопічних з виходом в 1/16 фіналу Ліги Європи!

Коментарі ()