Головне

Кубок України. Мілевський виводить "Динамо" в півфінал. ВІДЕО

10.11.2010 18:16 414 0
Кубок України. Мілевський виводить "Динамо" в півфінал. ВІДЕО

Сьогодні в Алчевську було справжнє свято - свято футболу. Адже останнім часом не часто на місцевому стадіоні грає один з лідерів національної першості - київське "Динамо". Саме тому на трибунах вільних місць майже не було.

Кубковий матч проти "Сталі" команда Олега Лужного явно не ставила до розряду "найважливіших". Після поразки від "Оболоні", динамівці розраховували і пройти в півфінал, і реабілітуватись перед вболівальниками, і дати шанс перспективним молодим пограти. Ну і, ясно, побільше забити.

А от не створити біля воріт суперника жодного небезпечного моменту за весь перший тайм тренерський штаб "Динамо" точно не розраховував. І пропустити гол у свої ворота в цьому ж таки таймі. Символічно, що гол у ворота Коваля забив футболіст, який грає під сьомим номером з прізвищем Шевченко. Тільки звати його В'ячеславом.

Алчевський клуб, використовуючи досвід свого попередника "Оболоні", в першій половині зустрічі просто не дав "динамівцям" нічого зробити. А самі просто таки тараном йшли на ворота Коваля. Який, доречі, знову припустився помилки, яка ледве не призвела до забитого голу ще на початку тайму. Але обійшлося.

Лужний, розуміючи свою тактичну помилку, ще до перерви випускає Мілевського, а вже на початку другого тайму - Ярмоленка. Ось тут то і проявилось тренерське вміння і  бачення гри Олега Романовича.

На 48-й хвилині Артем забиває гол, який хоч і рикошетом від захисника, але все ж таки залетів у ворота. І далі пішло-поїхало. "Динамо" відчуло, що гра переломилась у його бік, і почало активніше працювати. Темілє, який в першому таймі постійно фолив і втрачав м'яч, почав грати, наче це найважливіший матч його життя. А от Гіоане, як не міг віддати точну передачу на партнера, так в другому таймі далі у нього нічого не виходило. Зате намагався пробити. Але теж безрезультатно.

Через десять хвилин Мілевський замикає пас Зозулі, і виводить свою команду у відрив. А за п'ять хвилин до цього Одінцов невдало підставив голову, і забив у власні ворота. Всі три голи динамівці забили, не без допомоги алчевської команди.

Далі була купа порушень, вилучення Попова, хоча "Сталь" виглядала вже настільки психологічно зломленою, що кияни комафортно себе почувавли і вдесятьох. На 91 хвилині алчевцям таки вдалося забити, але бажаного результату їм це не принесло.

"Динамо" показало, що команда демонструє різну гру не лише у матчах, а й навіть у таймах. Зрозуміло, що Лужний дав можливість відпочити основним виконавцям, але ж на полі був Андре, який фігурує в опитуванні на найкращого молодого футболіста, а по воротах пробив лише раз, і то неточно. А потім навіть не торкався м'яча. І був замінений. Багато питань після сьогоднішньої гри буде у Лужного не лише до команди, а і до себе самого.

А  вболівальники з Алчевська під кінець матчу  скандували: "Молодці!". Так, дійсно, "Сталь" показала сьогодні характер. Хотілося б, щоб команда грала так не лише проти іменитих суперників. І щоб керівництво клубу вчасно виплачувало футболістам зарплатню.

Коментарі ()