Головне

Ліга Європи. "Динамо" - "Шериф" 0:0. Киянам все ще потрібний Лужний?

15.12.2010 22:50 1419 0
Ліга Європи. "Динамо" - "Шериф" 0:0. Киянам все ще потрібний Лужний?

Сказати, що "Динамо" розчарувало у цій грі складно. Як може розчарувати той, від кого нічого особливого не чекаєш. Команда Лужного встигла довести, що вона вміє перемагати у вирішальних матчах, але не завжди може налаштуватися на "прохідного" суперника. Це своє реноме вона підтвердила і у звітній грі.

Почапи кияни дуже мляво. Фактично перші півтайму пішли на перекочування м'яча. Це було навіть трохи дивно з огляду на те, що в Києві доволі прохолодно, але, вочевидь, команда добре підготувалася до зими і не поспішала зігритися за допомогою бігу. Але "Шериф" не встигав і за цими, черепашачими, швидкостями і до середини тайму назбирав чимало фолів, особливо на Мілевському, котрий, здавалося, був більше зосереджений на збереженні лідерства серед гравців, на яких найбільше фолили у цій Лізі Європи, ніж на гонитві у переліку бомбардирів.

Нарешті такий перебіг подій набрид Ярмоленку та Шевченку, котрі - особливо перший - відзначалися активністю та націленістю на ворота протягом останньої години гри. То Шева відправить м'яч у ворота після кутового, але там в офсайді перебуватиме його партнер. То Ярмоленко нанесе за п'ять хвилин три удари у бік воріт Стражили. Коротше кажучи, на перерву кияни мали йти з відчуттям певної незадоволеності результатом. Щодо гри, то, за влеиким рахунком, все трималося на індивідуальних діях гравців атаки. Ну, і варто відзначити, що Хачеріді мав бути вилучений за дві жовті ще наприкінці першого тайму, але суддя його відверто пожалів.

У другій 45-хвилинці все до пори до часу йшло за знайомим вже сценарієм. Млява перша частина, активність двох Андріїв, відсутність комбінацій у півзахисті. Моменти цього разу були значно гостріші, але блискуче грав 19-річний воротар гостей Стажила, який ліквідував три виходи сам-на-сам гравців "Динамо". Напевно, саме він заслужив на звання одного з двох головних героїв гри. Завадити йому стати одноосбіним володарем звання MVP зустрічі завадив Олександр Шовковський.

Досвідчений воротар фактично врятував киян від поразки. Двічі він вчасно зіграв на виході, після того як провали Несмачного на незвичній для нього позиції правого оборонця (невдала заміна від Олега Романовича, Бетао був значно краще і в захисті, і в нападі) призводили до побачень гравців гостей з Олександром. У другому моменті і цього було замало, адже втрутився Хачеріді, який у невдалому підкаті виклав м'яч під удар у порожні ворота супернику. Добре, що рівень виконавської майстерності (чи то нерви) у того виявився занизьким. А то була б друга поспіль поразка від команди з Молдови.

"Динамо" все ж втримало нічию, але й на перемогу у останні хвилини не спромоглося. Лужний замінив інертного у порівнння з грою проти БАТЕ Мілевського, випустив Зозулю, але якось кардинально змінювати гру не зміг і не наважився. Олег Романович провів свій останній офіційний матч у якості в.о. головного тренера киян цього року. І зміст сьогоднішньої гри, як і кількох інших, не переконує, що шанси Лужного позбутися лише двух літер з назви посади більші, ніж шанси позбутися усіх слів у цій самій назві та почати новий рік десь за межами Києва. Хоча Сьоміна чи інших відомих тренерів сьогодні не показували, але зрозуміло, що невдовзі з великою ймовірністю цей пробіл буде усунуто.

Коментарі ()