Головне

Ліга Європи. ПСВ - Металіст 0:0. Футбольний рік для України завершився "нулями"

17.12.2010 00:15 969 0
Ліга Європи. ПСВ - Металіст 0:0. Футбольний рік для України завершився "нулями"

Український футбольний сезон у 2010 році завершував "Металіст". За календарем саме харків'яни вийшли на газон останніми з українських клубів у єврокубках. Грали "жовті-сині" в Ейндховені проти місцевого ПСВ - команди, яка серед претендентів на перемогу у нинішній Лізі Європи.

За "Металіст" грав той факт, що команда вже забезпечила собі місце у плей-офф турніру. Щоправда, те ж саме можна було сказати і про голландців, які були у більш виграшній позиції. ПСВ достатньо було мінімально програти, щоб залишитися першими у групі, а, отже, мати більш слабкішого візаві в 1/16 фіналу.

Звичайно, розумів це і головний тренер харків'ян. Мирон Маркевич на передматчевій прес-конференції сказав, що основне завдання його підопічних - показати хороший футбол. Проте наставник був не проти першого місця, зазначивши, що команда побореться.

Футбол хороший показали. Проте, зважаючи на перебіг подій, могли цілком здобути три очки. Особливо старався Тайсон. Можливо, хотів показати себе Європі, можливо, ще щось, але саме від нього було найбільше небезпеки. Саме бразилець створив перший момент - обіграв захисника, але пробив повз стійку.

Перший тайм, загалом, пройшов у посередньому темпі. До небезпечних моментів справа доходила рідко. Так було до 36-ої хвилини, коли провалився захист господарів, та Хав'єр влучити повз голкіпера у ворота не зміг. Згодом був хороший удар Бордіяна - точно у воротаря.

На початку другої половини "Металіст" мав ще кілька хороший моментів. Одного разу після удару Едмара стійка зіграла за ПСВ. Потім гра знову заспокоїлася, допоки на поле не з'явився лідер атак голландців Тойвонен, який відразу пробив зі штрафного у руки Старцеву.

На останніх хвилинах команди обмінялися небезпечними моментами. Тайсон поцілив у стійку, а після удару головою Ленса сейв зробив Старцев, який був найкращим у складі "Металіста". На тому і завершили - без голів.

Якщо поглянути на статистику, то можна побачити феноменальний результат у "жовто-синіх". Вони на даний момент жодного (!) разу у сезоні 2010/11 не програли на виїзді! А пропустили харків'яни на чужих стадіонах лише двічі - від "Динамо" й "Іллічівця". У єврокубку "Металіст" на виїзді так і не пробили.

Коментарі ()