Українська правда

ФІФА пропонують вручити три "Золотих м'ячі"

Сергей Шемшученко — 14 грудня 2010, 19:15

Нападник "Інтера" і збірної Камеруну Самуель Ето'О звернувся до ФІФА з оригінальним проханням.

Він пропонує в цьому році зробити виняток і вручити не один, а три "Золотих м'ячі" - всім претендентам на цю нагороду: Іньєсті, Мессі і Хаві, пише sport.tochka.net.

"Їх і порівнювати важко, а вибрати когось з них взагалі неможливо. Кожен з них заслуговує на цю нагороду і я хотів би, щоб на цей раз ФІФА зробила виняток і вручила три "Золотих м'ячі", - зазначив Ето'О.

Ето'о знає про що говорить, адже з усіма претендентами на "Золотий м'яч" він досить довго разом виступав у "Барселоні", поки в минулому році не перейшов в "Інтер".

Сам камерунець ще жодного разу не ставав кращим гравцем світу, але вже тричі (у 2003, 2004 і 2005 роках) визнавався кращим футболістом Африки і претендує на це звання і в цьому році.

"Якщо я виграю цю нагороду, то вона буде особливою для мене, адже моя кар'єра вже підходить до кінця і кожен раз стає важче працювати і залишатися на вершині, і, можливо, це мій останній шанс отримати цей трофей", - зазначив камерунець.

Нагадаємо, що раніше італійська Gazzetta dello Sport повідомила, що ім'я кращого футболіста світу вже відомо і ним стане Андрес Іньєста.

Однак підтвердиться, або спростує ця інформація лише 10 січня, коли і вручать "Золотий м'яч".