Українська правда

Уткін: Суркіси нічого не розуміють у виборі тренера

Сергей Шемшученко — 24 грудня 2010, 22:36

Рішення про призначення Юрія Сьоміна тренером київського "Динамо" є помилковим і до прогресу "Динамо" не призведе.

Про це у своєму блозі на сайті "Спорт Сегодня" пише відомий телекоментатор Васілій Уткін.

"Суркіси нічого, ну, зовсім нічого, як здається при погляді на послужний список, не розуміють у виборі тренера", - пише він.

"Вони виконали величезну роботу зі створення клубу. Вибудовування, крок за стібком, академія, стадіон, маса іншого", - зазначив Уткін.

"Але конкретно вибір тренера - це катастрофа просто. Жодного, просто жодного правильного рішення", - вважає журналіст.

"Повернення Лобановського - це занадто особлива історія. Це нічого спільного до проблеми вибору на ринку з декількох кандидатів не має", - продовжує він.

"Це сутнісно інша робота: переконати великого тренера повернутися, змусити його повірити в тому числі і в себе, а потім відповідати взятим на себе зобов'язанням", - наголосив він.

"А ось вибирати... Жоден з кандидатів у спадкоємці не виправдав авансів, довіра Суркісів залишилася головною удачею кожного з них", - згадує Уткін.

"Газзаєв - абсолютно передбачувана та передвіщена катастрофа. Перший прихід Сьоміна - покращення в порівнянні з моментом початку роботи, але все це роки й роки, в які Київ не зміг поставити перед собою нових завдань, перестав бути стилістично виразною на тлі інших командою, результати в Європі все гірше і гірше, і навіть у найвищому з них - півфінал Кубка УЄФА - пропустили далі "Шахтар", - резюмує коментатор.

"У сьомий раз після відходу Лобановського призначений головний тренер київського "Динамо". Жодного разу до цього братам Суркісам правильного вибору зробити не вдалося, але вони знову і знову роблять його самі. Ось вона, проблема", - сумно пише фахівець.