Українська правда

Леоненко: "Сьоміну обов'язково треба буде підсилюватися на трансферному ринку"

Сергей Шемшученко — 27 грудня 2010, 10:24

Наставнику київського "Динамо" Юрію Сьоміну необхідно буде знайти нових виконавців.

Таку думку висловив знаменитий екс-нападник "Динамо" Віктор Леоненко, пише sport.mycityua.com.

"Його команди зазвичай грають від захисту. По максимуму насичується центральна зона, футболісти грають в'язко, в дрібний пас. Грати проти таких команд неприємно, та й дивитися з боку на це теж не завжди цікаво", - сказав він.

"Але зараз "сьомінський" стиль в "Динамо" не пройде. У нас в обороні такий бардак твориться, що потрібно гру подалі від воріт відсувати, а не замикатися. До того ж у чемпіонаті України мінімум команд 10 приїжджає в Київ теж захищатися, а так можна і другого місця позбутися. Тому Сьоміну обов'язково треба буде підсилюватися на трансферному ринку", - зазначив Леоненко.

На питання, чи з годен він з тим, що Сьомін будує команду навколо одного гравця - плеймейкера, Леоненко відповів: "Погоджуся з цим спостереженням. Але це не тому, що саме в такій манері Сьомін будує свої команди. Просто так уже виходить - коли вся команда грає від оборони, попереду, обов'язково, потрібен висококласний виконавець, який міг би вирішити долю матчу самотужки.

Хоча порівняти тих же Алієва і Лоськова не можна. Лоськов - художник на футбольному полі. Він і пас міг віддати чудовий, і обіграти, і сам завершити. А скільки результативних пасів Алієв віддав? У "Динамо" він нікого, крім Мілевського, не бачив. Добре ще, що забиває багато. Незрозуміло поки, повернеться Алієв до Києва чи ні, але якщо залишиться в Москві - йому там буде дуже складно. Другий рік зазвичай завжди важче дається".

Також Леоненко розповів, хто на його думку міг би впоратися з роллю лідера в команді.

"У нинішньому ж складі "Динамо" з роллю лідера міг би впоратися Роман Єрьоменко. Але їм поки що тільки дірки затикають - де він вже тільки не грав: і справа в захисті, і зліва, і опорником, і плеймейкером. Хоча у цього хлопця голова на полі добре варить - і з технікою все в повному порядку, і пас віддати може", - підсумував екс-"динамівець".