Українська правда

Суркіс: "Газзаєв - великий тренер, але потрапив не в свою команду"

Сергей Шемшученко — 27 грудня 2010, 10:46

Невдачі Валерія Газзаєва на посту головного тренера київського "Динамо" можна пояснити тим, що віе потрапив не в свою команду.

Таку думку висловив президент київського клубу Ігор Суркіс, пише sport-express.ua.

"Занадто свіжі в пам'яті півтора роки його роботи, щоб обгрунтовано робити радикальні висновки. Не виключаю, що Валерій Георгійович, тренер з великої букви, просто потрапив не в свою команду", - сказав Суркіс.

"Говорячи про невдачі Газзаєва, багато хто чомусь забуває про його досягнення. Це ж при ньому став стабільно грати в основі Андрій Ярмоленко, підтягнувся до складу Денис Гармаш, прийшов Леандро Алмейда. Останнього жорстко критикували весь цей рік, і я в тому числі, але з тих пір, як Олег Лужний почав індивідуально працювати із захисниками - бразильця не впізнати", - продовжив президент "Динамо".

"Важко уявити нинішній склад і без Євгена Хачеріді, хоча йому не завадило б навчитися контролювати себе. Франк Теміле у свої юні роки вже готовий грати в першій команді, ось тільки конкурувати з Олегом Гусєвим в кращій формі на правому фланзі йому поки що складно. А можливості нігерійського півзахисника ми з вами бачили влітку на Кубку Льва Яшина в Хімках, де він блискуче зіграв з мінським і московським "Динамо", - продовжив Суркіс.

"Чи кожен тренер зважився б на покупку 18-річного голкіпера Максима Коваля? А Газзаєв не тільки ризикнув, але й довірив хлопцеві місце в основі. Поки вистачало емоцій та юнацького запалу, він грав чудово, але сили в такому віці не безмежні. Упевнений, що він ще наробить своїх помилок, як свого часу наробив Саша Шовковський, адже без цього неможливо обійтися навіть воротареві екстра-класу. Дай Бог, щоб їх було менше.

В усякому разі, наш наставник голкіперів Михайло Михайлов каже, що у цього хлопця величезний потенціал і справді феноменальне чуття. Зростом Коваль невеликий, але чудово грає ногами, страхує центральних захисників. Ще - приголомшливо холоднокровний: хвилювання, здається, залишає в роздягальні, а з собою на поле бере лише позитивні емоції. Недарма після того, як він чудово відстояв у грі з АЗ, відомий агент Шандор Варга мені зізнався: за грою Максима з інтересом стежить тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер", - заявив Суркіс

"Що стосується прорахунків, то вони у Газзаєва, як і у всякого тренера, були. Помилявся і я - і відповідальності з себе як з президента не знімаю. Багато критичних стріл було в нас випущено абсолютно справедливо, але не звинувачують ні в чому тільки тих, хто нічого не робить. Бюджет клубу в році, що минає не зменшився, а, навпаки, зріс, тому ми по ідеї мали право розраховувати на результат", - підсумував президент "Динамо".