Українська правда

Євтушенко: Сьогодні "Динамо" не може конкурувати із "Шахтарем"

Сергей Шемшученко — 8 січня 2011, 11:30

Київське "Динамо" зараз помітно відстає від "Шахтаря" у розвитку - як через відхід від власних традицій, так і через кадровий підбір виконавців.

Про це "Бульвару Гордона" заявив екс-гравець киян, а нині відомий тренер Вадим Євтушенко.

"За системою Лобановського "Динамо" давно не тренується. Коли почали запрошувати з Москви тренерів, то тренувальний процес змінився на 100 відсотків", - розповів він.

"Важко говорити, що гірше, що краще. Але якщо за Сьоміна це ще не позначилося на результаті так очевидно, то при Газзаєві, я думаю, вплинуло", - зазначив Євтушенко.

"Іноді ми бачимо гру тільки з дрібним пасом. Футболісти відвикли працювати на максимальних швидкостях. М'яч - у ноги: Мілевському - в ноги, Шевченко - в ноги ... А хто повинен бігти?", - дивується тренер.

"За підбором гравців команда стала значно гірше. Пішов процес омолодження не тільки українських футболістів, а й зарубіжних, яких почали запрошувати на перспективу", - продовжив він.

"Може, це і дасть результати в найближчому майбутньому, але сьогодні київське "Динамо" неконкурентоспроможне по відношенню до донецького "Шахтаря", - резюмував Євтушенко.