Українська правда

В Стороженка є письмові докази фальшування ФФУ справи "Металіст"-"Карпати"

Сергей Шемшученко — 14 січня 2011, 15:04

Стосунки Сергія Стороженка та Григорія Суркіса зіпсувалися через некоректне ведення слідчими органами ФФУ справи про договірний матч "Металіста" та "Карпат".

Про це на прес-конференції повідомив сам Стороженко.

"Я глибоко вдячний Суркісу, що він запропонував переїхати з Харкова в Київ", - сказав він.

"Більшість часу - це дуже цікава робота, дуже цікаві люди, це шлях до Палати ФІФА з рішення суперечок, комітетів УЄФА", - продовжив він

"Але потім сталися певні події - це стосунки між двома чоловіками, зрозумійте, розповідати про наші особисті розмови - некоректно", - вважає він.

"Конфлікт почав розвиватися у лютому 2010 року, коли фальшувалося слідство по справі, нібито, договірного матчу "Металіст" - "Карпати", - згадує Стороженко.

"Я стверджую про повне фальшування конкретними особами цієї справи, в мене є докази цього, навіть письмові", - заявив він.

"Апофеоз зміни точки зору - це 27 квітня, коли на закритому засіданні Виконкому ФФУ пообіцяли дати слово, а потім заборонили виступити всупереч регламенту і Конституції України", - продовжив Стороженко.

"Мені було соромно за моїх колег: пан, який оголошував вирок виступав 38 хвилин. Я просив дати мені 8 хвилин, та мені "зашили рота" і сказали "хто ти такий", - не стримував образи він.

"16 травня ми з Суркісом 2 години розмовляли про стан речей, Суркіс поставив умови моєї праці і я їх прийняв", - розповів Стороженко.

"Пройшло 2 тижні і Кочетов за дорученням Суркіса вніс пропозицію зняти мене з комітету по стадіонах", - продовжив він.

"Пройшов ще час - Кочетов каже, що я людина без честі і треба забрати в мене всі посади", - дивується Стороженко.

"Отак, Суркіс почав всупереч домовленностям цькувати мене, мене відрізали від розсилки почти, від поїздок у складі офіційних делегацій нашої збірної", - сказав він.

"Але я не ображаюся, мені є де працювати. Хоча от ніби в УЄФА направили листа, щоб не працював в юридичному комітеті", - повідомив він.

За словами Стороженка, все це в комплексі і призвело до переоцінки відносин з Суркісом.