Головне

Стороженко повідомив Платіні та Блаттеру про недовіру Суркісу

16.01.2011 19:38 663 0

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко поінформував президента УЄФА Мішеля Платіні та президента ФІФА Йозефа Блаттера про вимогу більшості колективних членів Федерації футболу України скликати позачерговий Конгрес ФФУ.

Про це йдеться у листах Стороженка до керівників УЄФА та ФІФА, повідомляє NEWSru.ua з посиланням на УНІАН.

"Дозвольте поінформувати Вас про те, що станом на 14 січня 38 колективних членів Федерації футболу України (обласних федерацій, спортивних товариств та асоціацій) на своїх зборах вільно, прозоро та з дотримання процедури, що визначена власними Статутами, прийняли рішення про скликання Позачергового Конгресу Федерації футболу України з порядком денним про довіру/недовіру президенту Григорію Суркісу", - сказано у листах.

Стороженко наголошує, що, "згідно з пунктом 1 Статті 16 Статуту ФФУ 2/3 колективних членів, а це 33 організації, мають право письмово вимагати скликання Позачергового Конгресу і запропонувати відповідний порядок денний. 38 колективних членів, які ухвалили вказані рішення, становлять більш ніж 3/4 від загальної кількості (49) колективних членів".

У листі до керівників УЄФА та ФІФА перший віце-президент ФФУ додає повний перелік колективних членів, які ухвалили такі рішення.

"Діємо у повній відповідності до Статуту Федерації футболу України, УЄФА, ФІФА і залишаємося відданими основоположним принципам, визнаємо і поважаємо компетенцію і юрисдикцію УЄФА і ФІФА", - наголошує у своїх листах Стороженко, які він направляє за дорученням колективних членів ФФУ.

Коментарі ()