Українська правда

Норвегія лідирує у рейтингу "фейр-плей", Україна - 30-а

Сергей Шемшученко — 17 січня 2011, 15:11

Норвегія наразі посідає перше місце у рейтингу УЄФА Respect Fair Play, який формується на основі виступів клубів і національних збірних у турнірах під егідою Європейського футбольного союзу у період із 1 травня 2010 року по 30 квітня 2011-го.

Станом на 31 грудня 2010 року Норвегія, а також Англія та Швеція, котрі посідають відповідно другу та третю сходинки, лідирують у перегонах за трьома додатковими місцями в першому кваліфікаційному раунді Ліги Європи УЄФА-2011/12, пише сайт організації.

До проміжного рейтингу потрапили асоціації країн, чиї представники у цьому сезоні відіграли мінімум 27 матчів у турнірах під егідою УЄФА.

Ця гранична величина розраховується співвідношенням загальної кількості поєдинків, що відбуваються під патронатом керівного органу континентального футболу, до кількості національних асоціацій.

Відповідно до статуту клубних змагань УЄФА, три путівки до Ліги Європи будуть надані асоціаціям, котрі перебуватимуть у чільній трійці остаточного рейтингу УЄФА Respect Fair Play - за умови, що вони наберуть у середньому 8 балів чи більше.

Додамо, що Україна у даному рейтингу наразі посідає 30 місце.