Українська правда

Гусін вважає, що українські клуби фінансово стабільніші за російські

Сергей Шемшученко — 22 січня 2011, 13:25

Екс-півзахисник київського "Динамо" і збірної України Андрій Гусін вважає, що українські клуби фінансово стабільніші за російські.

"В останні роки майже не бачив матчів української першості, тому що грав і працював у Росії. За виступами "Динамо" і "Шахтаря" в єврокубках стежив, але цього мало, щоб говорити про силу всього чемпіонату.

Раз іде полеміка - виходить, є досить плюсів і в одного, і в іншого чемпіонату. У Росії, мабуть, більше вболівальників ходить на стадіони, більше інтерес преси до футболу, більше передач на телебаченні. Зате на Україні більше клубів, які у фінансовому плані кращі, більш стабільні. Адже не тільки київське "Динамо" і "Шахтар" - приватні клуби. Є власники й в "Дніпра", і в "Металіста", і в "Карпат", і в донецького "Металурга".

Підтягти б у допомогу ще й державні компанії, як у Росії, наприклад, РЖД або Газпром, - сильних команд стало б ще більше. Та й для розвитку футболу це може стати великою підмогою.

Звичайно, краще, коли за медалі бореться кілька команд. Коли більше команд претендує на високі місця, то більш напружено проходять ігри, що й для глядачів цікавіше, і для прогресу футболістів краще", - цитує Гусіна "Спорт день за днем".