Українська правда

Луческу каже, що в Дубаі інші завдання, тому й двічі програли

Сергей Шемшученко — 24 січня 2011, 10:08

Дві поразки "Шахтаря" на турнірі в Дубаі сталися через те, що команда поставила собі інше завдання - підготовка до матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з "Ромою".

"Нам зараз важливо побачити, хто на що здатний. Налагодити зв'язки усередині команди. Проаналізувати наші можливості. Зрозуміло, на такі експерименти ми не маємо права в ході сезону, коли результат кожного матчу на вагу золота. А де експерименти, там неминучі помилки.

Їх бачать не тільки вболівальники, але й ми, тренери. Для нас це привід для міркувань і висновків. Так, можна було б ставити тільки перший склад Але на зборах немає ні першого, ні другого, ні ще якогось складу. Усі гравці мають шанс показати себе. А тренери можуть визначитися, кому довірити вирішувати головні завдання. Мета збору - підготовка до офіційних матчів. У нашому випадку, у першу чергу, до гри з "Ромою" у Лізі чемпіонів.

Щодо результатів, то розумію, я сам був по-справжньому шокований. Ми не повинні були так програвати. У першій грі нам непогано вдався перший тайм. Але потім позначилася втома, гравці зараз перебувають під серйозним навантаженням. У другій зустрічі, намагаючись зосередитися на атаці, ми допустили цілий ряд часом непояснених помилок. Але на початку нашої розмови я вже вказав, із чим це пов'язано. Крім того, варто враховувати, що в нас є футболісти, яким ще треба повністю засвоїти суть гри "Шахтаря". Де це робити, як не на зборах", - цитує Мірча Луческу офіційний сайт "Шахтаря".