Українська правда

Смородська: Ситуація складається так, що Алієв у "Динамо" не повернеться

Сергей Шемшученко — 29 січня 2011, 16:04

Позиція, котру зайняв Ігор Суркіс, не сприяє підвищенню шансів на повернення Олександра Алієва до "Динамо".

Про це заявила президент московського "Локомотива" Ольга Смородська, заява якої розміщена на офіційному сайті "залізничників".

"Зі здивуванням прочитала про відсутність прогресу в переговорах по Алієву. Дійсно в останні два тижні переговори не ведуться взагалі, але причини цього знаходяться за межами компетенції нашого клубу", - визнає вона.

"Відповідно до документів права на цього футболіста перейшли до "Локомотиву" ще в минулому році, після виплати першого траншу київським "Динамо", - продовжує вона.

"За договором наступний транш у розмірі 2 млн євро ми повинні перевести до 15 березня. Що стосується решти суми, то термін її оплати - не квітень, як заявляє Ігор Михайлович, а серпень 2011 року", - заявляє Смородська.

За її словами, усі зобов'язання, так само як і всі виплати за контрактом Алієва, "Локомотив" має намір здійснити - гроші на ці витрати закладені в бюджет на 2011 рік.

"Однак це зовсім не означає, що зараз клуб не може здати його в оренду або продати третьому клубу. Якщо у юристів київського "Динамо" є інша думка з цього приводу, то ми можемо з'ясувати дане питання в суді", - погрожує вона.

"Позиція "Динамо" виглядає дивною. З одного боку, кияни не заявляють інтересу до Алієва. У єдиній розмові, яка була у мене з Суркісом, він однозначно дав зрозуміти, що в гравець "Динамо" не дуже цікавить", - згадує вона.

"З іншого боку, клуб не проти отримати гравця безкоштовно. Це означає, що він грав у нас сезон у оренді за 4 млн євро. Це щонайменше нерозумно, а робити дурниці "Локомотив" не має наміру", - запевнила Смородська.

"Чи поїде Алієв в оренду в інший клуб або ми продамо права на нього - на даній стадії переговорів ситуація складається так, що в київське "Динамо" він не повернеться", - резюмувала вона.

На думку президента "залізничників", в тому, що поки ці переговори проходять мляво і непродуктивно, провини "Локомотива" немає.