Головне

Суркіс: Я ніколи і не зберігав конспектів Лобановського

06.01.2011 17:24 416 0
Суркіс: Я ніколи і не зберігав конспектів Лобановського

Тренерське вміння робити так, щоб твоя команда грала у сучасний футбол, приходить не із допомогою якогось догматичного вчення, а дається від народження.

Такого висновку дійшов президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, котрий ушанував пам'ять Валерія Лобановського, якому сьогодні виповнилося б 72 роки.

"Валерій Васильович багато чого зробив для європейського та світового футболу. Гадаю, його ніколи не забудуть, оскільки пам'ять про нього передається з покоління до покоління", - сказав він.

"Я ніколи і не зберігав конспектів Лобановського, оскільки не був тренером і не грав у футбол на професійному рівні. Саме тому мені складно говорити про так звані "конспекти Лобановського", - зазначив він.

"Вони мають бути, передусім, у головах, це дано людині чи ні. Приміром, один лікар може зробити операцію, а інший, навіть маючи в розпорядженні масу грошей, на жаль, ні", - вважає Суркіс.

"Що стосується "конспектів", то, можливо, вони залишилися у хлопців, які працювали з Лобановським, але необхідно ще правильно скористатися ними, налаштувати команду психологічно, щоб вона перемагала", - впевнений він.

"Ми пройшли шлях запрошення наставників, які працювали поряд із Валерієм Васильовичем, але не отримали того результату, на який чекали численні прихильники "Динамо", - згадав президент.

"Тому зараз довелося вдатися до послуг російських тренерів. Та й ділити фахівців на українських, російських чи іноземних, гадаю, не варто", - заявив президент "Динамо".

На його думку, головне - щоб біля керма стояла людина, з якою команда буде досягати результату та дасть віру в можливість досягнення перемог.

Суркіс додав, що знає про те, що вболівальники вимагають перемог у всіх турнірах.

Коментарі ()