Українська правда

Рац: Ті, хто кажуть про спокій напередодні таких ігор, лукавлять

Сергей Шемшученко — 16 лютого 2011, 09:09

Гравці донецького "Шахтаря" вже призвичаїлися до римської погоди і, хоч і не є повністю спокійними, але готові вдало виступити проти "Роми".

Про це "Спорт-Экспрессу в Украине" заявив румунський захисник команди Разван Рац.

"Сильної напруги немає, але розслабленим себе теж назвати не можу. Гравці, які говорять про цілковитий спокій напередодні таких ігор, лукавлять або ставляться до справи несерйозно", - вважає він.

"У першу чергу, нам потрібно адаптуватися до місцевої погоди. У Донецьку зараз холодно, тому мало сенсу тренуватися в умовах далеких від римських", - назвав мету прибуття до Риму за 3 дні до гри Рац.

За його словами, не варто порівнювати "Рому", з якою "Шахтар" грав в 2006 році і нинішню команду, бо з тих пір у складі римлян почали грати багато новачків.

"Рома" робить акцент на контратаки. Удома вони набагато більше атакують. Хоча головна риса цієї команди все ж контратаки. Але я не аналітик. Просто бачив останні 3-4 гри", - цитує Раца видання.

"Думаю, головне все ж не пропустити. А якщо з'явиться можливість забити, то ми повинні цим скористатися", - висловив він сподівання на перший матч.

За словами Раца, нічия в Римі буде вважатися позитивним результатом для "Шахтаря" лише у випадку вдалого матчу-відповіді.