Головне

Євро-2012 в України не відберуть

02.02.2011 17:39 522 0

38 колективних членів Федерації футболу України написали лист до ФІФА, УЄФА та ФФУ в якому відмовляються щодо своїх претензій по зміні керівництва ФФУ до закінчення Євро-2012 року.

Про це "Чемпіон" стало відомо з достовірних джерел, які надали і сам лист.

У листі зазначється, якщо на колективних членів ФФУ і здійснювався тиск, то не з боку державних органів, а з боку самого керівництва Федерації футболу.

"Лист від 24 січня 2011 р., адресований Федерації футболу України за підписом Генерального секретаря ФІФА пана Ж. Вальке, викликав у футбольному співтоваристві Україні значний резонанс" - йдеться у заяві.

"Висловлені ним судження про "сильний тиск" на членів регіональних федерацій, асоціацій та спортивних товариств, втручанні "урядових представників" в діяльність керівних органів засновників ФФУ - все це не зустріло ні розуміння, ні сприйняття таких серйозних звинувачень", - продовжують "опозиціонери".

"38 з 49 колективних членів ФФУ на відкритих засіданнях своїх керівних органів у результаті прозорого обміну думками, висловили вільне волевиявлення, зафіксоване належним процедурних чином, у відповідних документах", - нагадується у листі.

На думку авторів листа,  український футболу перебуває у глибокій кризі через особисті амбіції, зневажливе ставлення, інтриги, конфлікти і недоброзичливість зі боку вищого керівництва ФФУ.

"За дорученням абсолютної більшості колективних членів ФФУ, від імені ¾ від їх загального складу, публічно і відповідально заявляємо, що ніякого тиску ззовні на нас не здійснювалося, а відомості, спрямовані Вам про уявні процедурні порушення і несвободу вибору, фальсифіковані і не відповідають дійсності", - наголошується у листі.

"Більше того, тиск здійснювалося зсередини, з боку керівних співробітників ФФУ, окремі з яких власноруч писали тексти рішень на підтримку Г. Суркіса і примушували до їх прийняття", - зазначається далі.

Як повідомляється, такі факти розкрилися при проведенні публічних засідань у різних обласних федераціях.

Опозиціонери наголошують, що вони спільно з колективними членами ФФУ завжди діяли виключно у правовому полі.

Серед тих, хто підписався керівники семи обласних федерацій, голови Асоціації студентського футболу та Всеукраїнської профспілки.

 
 
Коментарі ()