Українська правда

Міхел: Колліна є гарантією однакового суддівства для всіх клубів

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2011, 08:39

Прихід П'єрлуїджі Колліни до українського футболу позитивно вплинув на рівень суддівства.

Про це заявив відомий футбольний арбітр, а нині працівник "Шахтаря" Любош Міхел.

"У ваших арбітрів є талант, потенціал і все необхідне, щоб судити на високому рівні. Недолік один - погане знання іноземних мов", - вважає словак.

"З приходом Колліни судді вже не відчувають адміністративного тиску, просто виходять на поле і судять те, що є", - продовжив він.

На думку Міхела, громадянинові своєї країни бути повністю незалежним практично неможливо, і в цій ситуації іноземець - оптимальний варіант.

"Упевнений на сто відсотків, що в України немає жодної людини, яка в тій чи іншій мірі не залежить від господарів клубів. Тому я радий приїзду Колліни", - додав він.

"Колліна почав з того, що побудував систему. У ній немає нічого випадкового, тому що у Колліни величезний досвід, і йому нічого не треба вигадувати", - каже Міхел.

За його словами, італієць просто копіює систему роботи арбітрів ФІФА та УЄФА.

"Це підготовка, технічне оснащення, збори, аналіз, контроль тренувального процесу - все те, чого до приходу Колліни у вашій країні не було", - сказав він.

Втім, налагодити роботу на належному рівні - це лише частина його місії, головне ж - однакове суддівство, що почали отримувати всі клуби, - наводить думку Міхела "Спорт-Арена".