Українська правда

Фахівець: Поле "Металіста" англійці просто "запороли"

Сергей Шемшученко — 22 лютого 2011, 10:17

Українські фахівці з догляду за футбольними полями не гірші, а, можливо, й кращі за іноземців.

Такий висновок можна зробити зі слів головного агронома стадіона "Динамо" у Києві Анатолія Колоши "Спорт-Экспрессу в Украине".

"Я підготував спеціальний план реконструкції поля "Металіста", дане питання ми обговорювали з Сергієм Стороженком", - згадує він.

"Він начебто завзято взявся за справу: мовляв, обов'язково використаємо ваш досвід. Я доповів про це президенту харків'ян Олександру Ярославському", - продовжив Колоша.

"Ну а потім раптом дізнаюся, що полем "Металіста" займається компанія "Міленіум". З газет дізнаюся, що це поле будуть повністю переробляти, причому реконструкція обійдеться приблизно в три мільйони євро, а займуться газоном англійські фахівці", - дивується українець.

"Відверто кажучи, "Міленіум" «запоров» поле в Харкові. Вони прорахувалися з сумішшю, яку поклали на газон. Тепер ходять чутки, що той же "Міленіум" буде робити полі під Євро-2012 у Львові", - каже він.

"На "Олімпійському" не знаю хто буде займатися покриттям - нібито словаки. Іноземні фахівці робили газон на "Донбас-Арені". Потім англійці давали рекомендації", - повідомив Колоша.

"Щоправда, зараз на полі "Шахтаря" працює вітчизняний фахівець Олександр Рябченко. Не думаю, що у нас гірше фахівці, тим більше є цілі компанії в Дніпропетровську і в Києві", - резюмував він.