Українська правда

Калитвинцев: Шевченко лідер збірної, але казати, що вона будуєься навколо нього - невірно

Сергей Шемшученко — 11 березня 2011, 09:58

Андрій Шевченко залишається провідним гравцем збірної України, але на полі у ній всі рівні, просто унікальний досвід гравця надає його присутності особливе значення.

Про це "Спорт-Экспрессу в Украине" заявив в.о. тренера голоної команди України Юрій Калитвинцев.

"Якщо ми дійсно хочемо створити боєздатний колектив, мені здається, не зовсім правильно вибудовувати його навколо одного футболіста - навіть зірки такого масштабу", - сказав він.

"Якщо на якусь гру Андрій не буде готовий, ми не станемо випускати його на поле тільки заради гучної назви. Це було б неправильно по відношенню і до інших футболістів, і до самого капітана", - вважає тренер.

"Зароблений за роки у футболі авторитет не дозволяє Шевченка відбувати номер. Думаю, він розуміє це не гірше за мене", - зазначив Калитвинцев.

За його словами, статус Шевченка у збірній визначається не пов'язкою на рукаві і не тією обставиною, що він виводить команду на поле.

"Андрій - лідер колективу як на полі, так і в побуті, а сусідство з таким досвідченим футболістом надає впевненості молодим хлопцям. Навіть коли він не може грати, складно переоцінити ефект, який дає одна його присутність в розташуванні національної команди", - каже тренер.

"Молодь заглядає йому в рот у буквальному сенсі: стежить за тим, що він їсть, уважно слухає, що він говорить не тільки на тренуваннях, а й у вільний час", - додав він.

На думку Калитвинцева, Шевченко своє значення для збірної розуміє - тому на початку лютого і рвався, незважаючи на травму коліна, на Кіпр, де команда брала участь у турнірі.