Українська правда

Луческу: Участь у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів рівноцінна перемозі в Кубку УЄФА

Сергей Шемшученко — 11 березня 2011, 13:17

Донецький "Шахтар", вийшовши у чвертьфінал Ліги Чемпіонів, домігся одного з двох своїх найкращих результатів в єврокубках в історії.

Про це заявив тренер "гірників" Мірча Луческу, пише прес-служба ФК "Шахтар" за матеріалами газети "Комерсант".

"Перебувати серед восьми найкращих клубів Європи - це як мінімум рівноцінно перемозі в Кубку УЄФА", - вважає він.

"Вісім команд, які залишилися в Лізі Чемпіонів - найсильніші на континенті. Фінансовий інтерес до цього турніру і ставлення до нього вболівальників не можна порівняти з популярністю Ліги Європи", - продовжив він.

"Не можна порівняти і імідж цих змагань. Ми давно мріяли про плей-офф Ліги чемпіонів, часто нам не вистачало одного кроку, щоб грати в її весняної частини", - згадує румун.

За словами Луческу, поки зарано говорити про побажання щодо суперника на наступному етапі, адже зіграна лише половина матчів 1/8 фіналу.

"Поки ми не готові виграти цей турнір. Ми зробили великий крок вперед у порівнянні з минулими роками. Зараз же наша команда отримує багатий досвід, який може допомогти їй у майбутньому", - сказав він.

"Тому я не хочу навантажувати гравців зайвим тиском, змушувати їх постійно думати про перемогу в турнірі. Вони, навпаки, повинні бути розслаблені, щоб із упевненістю та ентузіазмом виходити на поле", - заявив Луческу.