Головне

Вимучили, вистояли і в чвертьфіналі

17.03.2011 13:14 1222 0
Вимучили, вистояли і в чвертьфіналі

Київське "Динамо" вийшло до чвертьфіналу Ліги Європи, обігравши за сумою двох матчів англійський "Манчестер Сіті". Після домашньої перемоги над англійцями з рахунком 2:0 у Манчестері підопічні Юрія Сьоміна програли 0:1. Втім такого результату вистачило, щоб продовжити єврокубкову весну саме українській команді.

Стретегія Юрія Сьоміна зіграла і в Манчестері. Хоча цього разу ставка була на тотальний захист. Настанову свого тренера динамівці виконували вправно. Моментами навіть загравалися на своїй половині поля, забуваючи про ворота господарів.

Щоправда без фарту для "Динамо" в цьому матчі не обійшлося. Вже на перших хвилинах гри Балотеллі з кількох метрів не влучив у пусті ворота. Ще в першому таймі молоде дарування "городян" з усіма ознаками депресивно-маніакальної хвороби зробив ще один подарунок гостям. Поблизу штрафної "Динамо" Балоттелі пішов прямою ногою в живіт Попову і справедливо отримав червону картку і залишив свою команду в  меншості.

Отримавши такий подарунок динамівці занадто розслабилися і отримали гол у свої ворота. Після розіграшу стандарту Коларов пробив низом, і м`яч проскочив Шовковського і залетів у сітку воріт. У моменті із забитим голом в офсайді, здається, перебував Тевес, але турецький суддя не помітив цього.

Гра в меншості вдавалася гостям краще, ніж в рівних складах. Команда Манчіні мала тотальну перевагу у володінні м`ячем, хоча моментів біля воріт Шовковського було не так і багато. Господарі багато атакували, пресингували, але змусити розтягнути гру динамівців не вдвавалося, а пройти захист з 9 чоловік було не так і просто, навіть маючи в команді Тевеса та Сільву. Виманити ж киян за центр поля було майже неможливо. Зрідка свої рейди робили Гусєв та Шеченко, а в другому таймі спробував поганяти британців Зозуля.

Останні хвилини поєдинку вийшли валідольними для "Динамо". На поле Манчіні випустив свіжих Джеко та Джосона. Обидва нічим допомогти команді не змогли. Від Джеко запам`ятався лише удар по центру воріт, що легко взяв Шовковський, а Джонсон за хвилин 25-ть у грі наматав кілька кілометрів, але корисним команді так і не став. "Динамо" ж з 80 по 90 хвилини  та в додатковий час зіграло якось дуже грамотно, якщо порівнювати з командою часів Газзаєва.

Лінію захисту тепер вже не називають "решетом", а Юссуф провів чи не один з найкращих матчів за київський клуб в останні роки. Оскільки "Мансіті" видохся на останніх хвилинах, то "Динамо" навіть провело кілька швидких атак, хоча у площину воріт біло-сині в цій грі влучали лише двічі.

Якщо ж коротко про двобої з "Манчестер Сіті", то "Динамо" справедливо пройшло одного з лідерів англійської Прем`єр-Ліги. Підопічні Сьоміна були краще налаштовані, більш організовоні, і як виявилося, ним цей турнір просто більш потрібний, ніж тим же англійцям. Вболівальники команди Манчіні на майбутні вихідні вже і не згадають про Лігу Європи та "Динамо", якщо їх улюбленці здолають "Манчестер Юнайтед" у півфіналі Кубка Англії.

"Динамо" ж має гарний шанс при Юрію Сьоміну ще раз спробувати дійти вже до фіналу єврокубкового турніру.

Коментарі ()