Українська правда

Прем'єр-ліга. "Кривбас" - "Металіст" 0:0. Стабільно нічийні харків'яни

Сергей Шемшученко — 19 березня 2011, 22:06

"Металіст" уже може прощатися із шансами на зону Ліги Чемпіонів. Харків'яни втретє поспіль зіграли внічию навесні 2011 року. А враховуючи дві поразки від "Байєра" у Лізі Європи, то виходить, що зовсім плачевна ситуація у підопічних Маркевича.

Президент клубу Олександр Ярославський просить почекати, адже становлення команди лише розпочалося. Доведеться чекати ще півроку. Відстань від "Динамо" становить п'ять очок. При цьому у киян гра у запасі. А до завершення чемпіонату лише вісім турів.

Команди розпочали звітний матч дуже активно. Перші хвилини пройшли на гойдалках - суперники намагалися дуже швидко організовувати атаки. Уже на третій-четвертій хвилинах були створені перші моменти. Спочатку Горяїнов забрав удар Іващенка, а потім Лисицький ледь не привіз собі м'яч. Захисник помилився при поперечній передачі у власній штрафній! І щастя Лисицького, що Боровик відбив удар Олійник, який міг зіграти і покраще.

Наступний небезпечний момент також стався після помилки захисту. Тайсон обікрав суперника, вийшов на ворота та пробивав на техніку у дальній кут - Боровик і тут зіграв вище всіляких похвал. Воротар "Кривбаса" врятував свою команду ще одного разу, коли зі штрафного бив Хав'єр.

Максимову ще до перерви довелося зробити дві заміни. Спочатку тренер був незадоволений Бартуловічем і випустив Бабатунде, а згодом замість травмованого Лисицького вийшов Жданов. Загалом, "Кривбас" робив ставку на довгі передачі вперед, де за м'яч повинні були чіплятися форварди. Бабатунде взагалі провів непоганий поєдинок як для новачка клубу.

Кінець першого тайму та початок другого пройшли у боротьбі у центрі поля. "Металіст" був ближчим до взяття воріт. На 52-ій хвилині Боровик вдало зіграв на виході та стрибнув у ноги Тайсону. Через вісім хвилин в атаці був Олійник. Але, як і у першому таймі, нападник забарився, тому його удар заблокували.

Незрозумілою виявилася заміна Мирона Богдановича за три хвилини до завершення основного часу. Тренер випустив Шелаєва замість Олійника. Виходить, нульова нічия гостей влаштовувала?.. Та могло і не бути цього очка. На 89-ій хвилині удар Сердюка після кутового Вільягра виніс м'яч з лінії!

Для "Кривбаса" ця нічия є дуже важливою, адже "Севастополь" обіграв "Карпати". Тепер відстань від зони вильоту становить для команди Максимова три очки. А "Металісту" треба подумати, як втримати бронзові нагороди.