Українська правда

Яремченко: Грали непогано, але команда в нас занадто молода

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2011, 23:11

Поразка "Іллічівця" від "Шахтаря" є наслідком нестачі в маруіпольській команді досвідчених гравців та більш високого рівня опонентів.

Як повідомляє сайт "Шахтаря" про це після гри заявив наставник "Іллічівця" Валерій Яремченко.

"Зазвичай після поразок тренери не використовують хвороби і травми футболістів в якості аргументів. Але ми опинилися в такому становищі, що десять наших гравців перебували в різних збірних", - сказав він.

"Посилити атакуючі дії ми не змогли. Часом команда виглядала тактично грамотно, але часом одним не вистачало досвіду, а іншим - ще й майстерності", - зазначив Яремченко.

"Тому говорити, що ми начисто поступилися, напевно, немає сенсу. Моментами ми показували зрілу гру і в обороні, і в атаці, а іноді припускалися помилок у захисті", - вважає він.

За словами тренера, гравці дуже серйозно підійшли до даної гри, особливо та молодь, яка була в "Шахтарі".

"Я ж давно сказав, що не планую зону УЄФА, а планую реальну мету - залишитися у Прем'єр-лізі. І, я думаю, цю мету також переслідують багато команд", - наголосив він.

"У ситуації з набором футболістів, враховуючи молодь, яка у нас є, їм потрібно хоча б півроку, щоб зміцніти. Час грає за них. Потрібен досвід, потрібно майстерність, і цього ніде не купиш", - каже Яремченко.

"Вони купуються не на тренуваннях, а саме в таких іграх. Перевіряється, чи готовий футболіст в технічному, фізичному і, найголовніше, психологічному плані грати у дорослий футбол", - продовжив він.

Яремченко ще раз пожалкував, що в "Іллічівці" не вистачає досвідчених футболістів.

"Вони у нас не грають. Грає молодь. Одні набираються досвіду, а інших втрачаємо. Де брати гравців? Можна тільки президента взяти й мене, але ми вже давно грати не можемо", - резюмував він.