Українська правда

У квітні стадіон "Металіста" піде на "відпочинок" - ремонт обійдеться у 3 мільйони євро

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2011, 20:51

16 квітня, після матчу "Металіст" - "Арсенал", на стадіоні "Металіст" розпочнуться роботи з реконструкції газону ігрового поля.

Про це повідомив офіційний сайт харківського клубу.

У ході реконструкції газону буде:

1. Замінена система підігріву поля. Після реконструкції обігрів буде здійснюватися шляхом подачі етиленгліколю по трубопроводах. За рахунок цього буде забезпечений прогрів трави при низьких температурах.

2. Встановлено систему аерації поля. Зокрема, з'явиться вакуумна установка, яка забезпечує примусовий дренаж, а також реверсну подачу повітря в підгрунтовий шар.

3. Встановлено нову систему поливу. Буде збільшено кількість спринклерів, встановлено нові системи труб, насоси, резервуар на 80 м3 (забезпечить своєчасну подачу води на поле навіть в позаштатних ситуаціях - в разі перебоїв з водопостачанням у місті).

4. Застосована система штучної прошивки трави від компанії DESSO (Нідерланди), що додатково забезпечить дренування, аерацію і нормативну густоту трави.

Завершення робіт з реконструкції ігрового поля заплановано на 15 липня поточного року. Як повідомлялося раніше, на виконання необхідного комплексу робіт Олександр Ярославський, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до турніру, виділив 3 млн євро.