Українська правда

Росія витратить на будівництво стадіонів до ЧС-2018 більше 4 мільярдів доларів

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2011, 21:47

Росії потрібно буде витратити на підготовку до проведення першості світу 2018 року не одну сотню мільярдів рублів, втім, частково країні допоможе ФІФА.

Про це заявив міністр спорту Росії Віталій Мутко, який розповів, про що йшла мова на нараді під головуванням прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна з питань підготовки та проведення ЧС-2018.

"Приблизно - поки що без участі фахівців - визначили бюджет чемпіонату світу, порахували витрати, у тому числі операційні. Ми припускаємо витратити 29 млрд рублів", - сказав він.

"Сюди входить оренда полів, стадіонів, готелів, баз розміщення, безпека, медицина, організація. З них близько 80 відсотків - гроші ФІФА, оскільки саме їй належить весь пакет комерційних прав", - зазначив Мутко.

За його словами, 10-15 відсотків доведеться "докласти" Оргкомітету першості світу, головною ж статтею витрат на "інше" стануть стадіони, котрі коштуватимуть близько 116 мільярдів рублів.

Прямі витрати на тренувальні поля складуть приблизно 10 мільярдів, будівництво готелів оцінюється приблизно в 30 мільярдів, а програма розвитку туризму в цілому у 96 мільярдів рублів,пише sport-express.ru