Українська правда

Фаната "Динамо" звинувачують у вбивстві судді Зубкова. Ультрас киян заперечують

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2011, 17:26

Ультрас столичного "Динамо" виступили на захист сім'ї Павличенків, рішуче заперечуючи причетність Сергія та його батька Дмитра до вбивства судді Зубкова.

Фанати київського клубу заявляють про готовність відстоювати сім'ю Павличенків, чого б це не вартувало, йдеться в офіційній заяві.

"Вочевидь, зараз уже немає потреби переповідати події навколо судді Шевченківського районного суду пана Зубкова, адже його вбивство - давно не новина. Проте новим поворотом у справі для нашого руху несподівано став арешт нашого побратима, Сергія Павличенка, та його батька Дмитра, і звинувачення їх у цьому вбивстві.

Безумовно, вони виявилися дуже зручними мішенями. Дмитро Павличенко кілька років судився за свою квартиру з фірмою "Гоойоорд", яка поступово скупила весь житловий будинок на вулиці Хмельницького, окрім квартири Павличенків. Родина не бачила підстав виїжджати з власного помешкання у центрі Києва тільки тому, що якась компанія поклала око на будинок.

Коли суддю Зубкова убили, за кілька днів МВС гордо доповіло про успіх у розкритті справи. За їх словами, убивцями виявились Павличенки - глава сімейства Дмитро та його син Сергій. Мотивом, стверджують у МВС, є помста. Втім, протиріч і питань у цій справі так багато, що у нас не залишається сумнівів - справу шиють білими нитками.

Суддя Зубков відзначився останнім часом мінімум трьома рішеннями, що суперечили інтересам великих будівельних компаній.

Чому, якщо слідчі розглядають можливість помсти судді, вони не розглядають варіант помсти з боку цих компаній? Зрештою, за свою кар'єру суддя виніс сотні постанов, кожна з яких лишала незадоволеною мінімум одну сторону в кожній із справ, тож помститись судді міг будь-хто. Єдине, що відрізняє всіх цих потенційних месників від Павличенків - відомість справи останніх; і через те вони стали проти своєї волі дуже зручною мішенню для звинувачень.

Незрозуміло, чому всупереч всім процесуальним нормам, міліцейські суди таврують Павличенків вбивцями ще до судового розгляду - невже у нас не діє презумпція невинуватості? Чому не розглядається інших версій? Складені за словами свідків описи підозрюваних чітко говорять, що обидвом чоловікам було по 25-30 років, у той час як Дмитру Павличенку - за 40, а його сину - всього 18, тобто під опис вони не підпадають і близько. Таких питань безліч.

Павличенко-молодший, Сергій, є вболівальником "Динамо" (Київ), частиною згуртованої спільноти. Він - один з нас, і тому ми вважаємо справою честі допомогти його сім'ї. Ми зробимо все можливе, щоб Сергія та його батька звільнили. Ми не віримо в те, що це зробили вони! На місці простої київської родини може опинитись будь-хто з нас!" - йдеться у заяві ультрас "Динамо" (Київ).

Нагадаємо, Зубкова знайшли мертвим ввечері 21 березня біля ліфта на сьомому поверсі елітного 25-поверхового будинку на вул. Голосіївській, 13, де мешкав суддя.

Згодом була інформація, що Сергій Павличенко зізнався у скоєнні злочину.