Українська правда

Маркевич: На побудову команди треба ще рік, але будемо боротися з "Динамо" вже зараз

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2011, 19:11

У харківському "Металісту" не втрачають надії, що навіть попри травми та адаптацію новачків, команда побореться за місце в Лізі Чемпіонів наступного сезону.

Про це газеті "Експрес" заявив тренер команди Мирон Маркевич.

"Усе йде до того, що влiтку ще пiдсилимося, потiм усiх гравцiв слiд "обiграти" i лише опiсля ставити перед ними високi завдання. За моїми пiдрахунками, на все це потрiбен рiк", - сказав він.

"Хоча команда може вистрелити i заграти швидше. Це ж футбол, тут важко вгадати. У нас вилетiла вся захисна ланка. Вся! У такому разi важко на щось розраховувати", - зазначив він.

"їм не пiдходять нашi погоднi умови. От ми повернулися зi зборiв в Україну, а тут ще холодно. Вони до такого не звикли", - розповів тренер про легіонерів з Південної Америки.

За його словами, наприклад, трохи легше адаптуються гравці, котрі вже пограли у Європі, наприклад, Фініньо та Жажа.

"Тепер iнший час, i тренеровi не так просто все врегулювати. Бо мiж гравцями iснує звичайна людська заздрiсть: один заробляє бiльше, iнший -- менше", - визнав Маркевич.

"Є гравець, без якого неможливо обiйтися, а є легкозамiннi. I всi цi гострi кути доводиться згладжувати", - розповів він.

"Треба дивитися вперед, однозначно. П'ять очок рiзницi з киянами -- це не так багато. Якщо будемо дивитися назад, то можна взагалi впасти в прiрву i пропустити вперед "Днiпро" з "Карпатами", - цитує Маркевича expres.ua.