Головне

Блохін: Перше завдання на Євро - вийти з групи

21.04.2011 16:50 838 0
Блохін: Перше завдання на Євро - вийти з групи

У збірної України вистачає проблем, котрі заважають говорити, що команда неодмінно переможе на чемпіонаті Європи-2012, але потенціал у команди є.

Про це та багато іншого на зустрічі з журналістами говорив новий тренер збірної Олег Блохін, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

Про відповідальність

Чудово розумію, яка відповідальність лежить. Не лише на мені, а і на журналістах, громадськості. Чим ближче до Євро, тим більше треба заспокоювати команду, а не нагнітати обстановку. Я розумію всю відповідальність, не думайте, що моє рішення сьогохвилинне, я багато думав.

Про кадрову політику

Перегляд гравців не може тривати до нескінченості, гравці повинні розуміти, що кожна гра - це шанс: або ти його береш, або не береш. На кого буду робити ставку? Молоді не завжди можуть вистрілити, хотів би кістяк сплав досвіду та молодості. Хотів би, щоб дограли до Євро Шовковський, Тимощук, Шевченко, Воронін, і навколо них можна буде будувати збірну та залучати молодих.

Шансів для кандидатів може бути один-два, але все-таки доведеться багатьох викликати, хоча вони сидять на лавці. Треба розуміти, що у нас не буде 20 рівноцінних гравців, але й перегляду 50 гравців не буде.

Про завдання на турнір

Якщо я зараз пообіцяю щось, то Григорій Михайлович не повірить мені. Завдання поставлене виграти чемпіонат, але не можна перемогти лише завдяки тому, що ми господарі. Перше завдання, обов'язкова програма - вийти з групи, а далі будемо ставити завдання поетапно.

Про нагальні проблеми збірної 

У нас є проблема стилів - чотири провідні команди грають у різних стилях. Далі... Я звик танцювати від печі - треба спочатку налагодити захист, а потім уже будувати атаку. Ситуація з лімітом - нічого не змінилося з 2006 року, чимало кандидатів сидять на лавці. Начебто і є гравці, але немає поки кістяка, прошу не сприймати це, як критику моїх попередників.

Про рішення очолити збірну

Зустріч з Григорієм Михайловичем відбулася у вівторок. Програма у голові у мене була давно. Але треба розуміти, що є програма підготовки перед чемпіонатом і є товариські ігри, куди викликають гравців за два дні до гри. 

Про співпрацю з Яковенком

Я не знав, що Яковенка викликали на Виконком, зіткнулися у коридорі, тому розмови у нас поки що не не було. Ракицький, Ярмоленко, Коноплянка, Степаненко залучаються до національної збірної. Я розумію завдання Яковенка, чемпіонат Європи, Олімпіада, але хотілося б зрозуміти, на що здатна національна збірна, для цього треба викликати лідерів "молодіжки". Треба переговорити, сідати, я думаю, що ми завжди знайдемо спільну мову.

Про особисте ставлення до збірної й умови роботи у ній

Прийшов би іноземець, напевно, йому було б все одно - зібрав би валізи після Євро і поїхав. Для мене ж це своя країна, своє місто, мені не звикати боротися, йти вперед. Я висловив побажання - ще до Виконкому,  щоб продовжили термін контракту з тренером - збірна після Євро буде дуже хороша, матиме досвід. Термін контракту й умови поки що ми не погодили - просто не встигли, і яке рішення прийняв Виконком я не знаю.

Про співпрацю з попереднім тренерським штабом збірної

Я повинен переговорити з членами попереднього штабу, у мене є інші кандидатури, пропозиції, але треба спочатку поспілкуватися з ними. Ті напрацювання, що зараз є у збірної, вони будуть надані тренеру збірної, вони не є прерогативою Альтмана або Калитвинцева. Щодо того, чи буде Калитвинцев моїм асистентом, то треба сідати, розмовляти.

Про найближчі плани збірної

Я тільки сьогодні дізнався, що 1-го граємо з Узбекистаном. Хотілося б швидше зіграти з французами, щоб знову говорили, що Блохін не вміє грати з провідними командами світу (посміхається).

Перед відбором на ЧС-2006 у мене були поразки у товариських матчах, але минув час, і все виправдав результат в офіційних. Зараз часу немає, і я розумію, що навіть якщо програю, то до Євро дотягну (посміхається, - на цих словах у Суркіса обличчя стало дуже серйозним і він зауважив, що не треба так казати).

Коментарі ()