Головне

Стеценко: "Прем'єр-лігу було б доцільно скоротити до 10-12 команд"

27.04.2011 16:40 452 0

Наразі українську футбольну Прем'єр-лігу було б доцільно скоротити до 10, максимум 12 команд.

Про це у коментарі газеті "Спорт-Экспресс в Украине" заявив генеральний директор дніпропетровського "Дніпра" Андрій Стеценко.

"Вважаю, що на даний момент Прем'єр-лігу було б доцільно скоротити до 10, максимум 12 команд. Багато років я відстоюю цю точку зору, але, мабуть, таке скорочення - не надто популярний захід", - сказав він.

"А таке рішення здатне, по-перше, підвищити глядацький інтерес, адже турнір складався б із чотирьох кіл, а значить, матчів, припустимо, між "Динамо" та "Шахтарем" було б у два рази більше - не кажучи про інші принципові ігри. Число прохідних поєдинків звелося б до мінімуму, ми отримали б непередбачувані результати", - додав Стеценко.

За його словами, якщо ще й грамотно продумати механізм ротації між лігами, кожна гра ставала б вирішальною: половина команд боролася б за медалі та зону єврокубків, половина - за виживання.

"Наднапружений змагальний ритм сприяв би і росту майстерності футболістів, що позначилося б на виступах збірної та клубів у єврокубках. Крім того, скорочення Прем'єр-ліги сприяло б виконанню вимог атестації, і ми не мали б більше стадіонів без підігріву або освітлення", - підсумував він.

Коментарі ()